Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Ексголову КС Тупицького оголошено у розшук, - прокуратура

27 травня, 2022 - 19:51
Фото УНІАН

Колишнього голову Конституційного Суду України Олександра Тупицького, якого обвинувачують в Україні у низці кримінальних правопорушень, оголошено в міжнародний розшук, повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За клопотанням прокурорів Офісу генерального прокурора Подільським районним судом міста Києва 27 травня 2022 року оголошено у міжнародний розшук колишнього голову Конституційного Суду України, якого обвинувачують у скоєнні низки кримінальних правопорушень проти правосуддя", - йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора у Telegram.

Як зазначають у прокуратурі, відповідне клопотання було заявлено прокурорами у зв'язку із систематичним ухиленням обвинуваченого від суду.

"Встановлено, що 17 березня 2022 року обвинувачений, не маючи законних підстав для виїзду з України в умовах воєнного стану… без проходження прикордонного та митного контролю, перетнув державний кордон України в районі пункту пропуску "Косино" в Закарпатській області, і наразі перебуває на території Австрійської Республіки", - наголошується у повідомленні.

За інформацією прокуратури, ці обставини є предметом досудового розслідування в окремому кримінальному провадженні.

У прокуратурі нагадують, що обвинувальний акт стосовно ексголови КС було направлено до Подільського районного суду міста Києва 25 травня 2021 року. У жовтні 2018 року обвинувачений, діючи за корисливими мотивами, в особистих інтересах та на користь свого знайомого - колишнього голови Вищого госпсуду України, розшукуваного правоохоронними органами, здійснював підкуп свідка.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ