Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Міністерство у справах ветеранів ініціює запровадження загального профілактичного медогляду ветеранів

27 вересня, 2022 - 11:23

Міністерство у справах ветеранів підготувало законопроєкт щодо запровадження загального профілактичного медичного огляду (чекапу) ветеранів, повідомила заступниця міністра Інна Драганчук. Повідомляє агентство Інтерфакс-Україна.

"Мінветеранів підготувало законопроєкт про загальний чекап. Такі зміни необхідні для виявлення хвороб у ветеранів на ранній стадії. Це дасть змогу відстежувати стан здоров'я ветеранів і, що найважливіше, своєчасно реагувати на їх потреби. У світовій практиці тільки на основі таких даних будують пакети для підтримки здоров'я та реабілітації ветеранів. Ми хочемо рухатися далі цим шляхом", - сказала Драганчук в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Заступниця міністра зазначила, що основна ідея законопроєкту – прибрати застарілий підхід до "диспансеризації", а замість нього запровадити сучасний – у вигляді профілактичних медичних оглядів.

"Періодичність та список додаткових обстежень, які надаватимуть ветеранам, буде визначено на рівні підзаконних нормативно-правових актів", - уточнила чиновниця.

Крім того, за її словами, вже зараз підготовлено методичні рекомендації для лікарів щодо процедури таких медичних оглядів з огляду на специфіку травм ветеранів, які також буде закріплено на нормативно-правовому рівні.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ