Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Союз українців Румунії передав Україні партію потужних електрогенераторів

27 жовтня, 2022 - 20:58
Фото з фейсбук сторінки Cоюз Українців Румунії

Союз українців Румунії передав Закарпатській облдержадміністрації першу партію потужних електрогенераторів, в умовах, коли російські обстріли енергетичної інфраструктури серйозно вплинули на електропостачання для мешканців багатьох населених пунктів України, зумовлюючи графіки обмеження електроенергії по всій країні. Генератори були придбані за власні кошти СУР і призначені для Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей. Про це йдеться на фейсбук-сторінці СУР.

Наприкінці минулого тижня голова СУР, депутат Микола-Мирослав Петрецький здійснив робочу поїздку до Закарпатської області, у супроводі делегації СУР у складі Василя Пасенчука, Люби Горват та Юрія Глеби. З цієї нагоди ці потужні генератори були передані представникам обласної адміністрації.

Програмою візиту були передбачені зустрічі та поглиблені дискусії із заступниками голови Закарпатської ОДА Андрієм Шекетою та Ігорем Шинкарюком, а також з ректором Ужгородського національного університету Володимиром Смоланкою.

Під час розмови з першим заступником голови Закарпатської ОДА Андрієм Шекетою Микола-Мирослав Петрецький нагадав, що СУР активно допомагає Україні з перших днів війни. За сприяння організації в різні вітчизняні регіони відправлено 8 тисяч тонн гуманітарних вантажів, всі приміщення на території Румунії перетворилися на центри надання допомоги біженцям. Близько 12 тисяч осіб стали волонтерами.

Андрій Шекета подякував СУР та Румунії загалом за всю допомогу, надану як Україні, так і українським біженцям у Румунії. Він зазначив про необхідність прискорити кроки для відкриття переходу «Яблунів – Ремети» і « Тарна Мари- Хижа», що сприятиме зміцненню співпраці між прикордонними регіонами України та Румунії.

Під час розмови з Ігорем Шинкарюком Микола-Мирослав Петрецький підкреслив необхідність покращити  співпрацю на регіональному рівні між Закарпатською областю та повітами Марамуреш і Сату-Маре. Також голова СУР передав найщиріші вітання та наголосив на підтримці Румунії  українського народу в боротьбі за незалежність проти російських окупантів. 

Також в Ужгороді відбулася зустріч делегації Союзу українців Румунії з керівництвом Ужгородським Національним Університетом, під час якої було підписано угоду про освітню, наукову та культурну співпрацю.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ