Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

В Лимані працює соціальна їдальня, де гарячі обіди щодня отримують зо дві тисячі містян

27 жовтня, 2022 - 18:51
Фото з архіву Катерини Оніщенко

Нещодавно благодійники відкрили соціальну їдальню у звільненому Лимані. Тепер щодня пригощають тут гарячим обідом зо дві тисячі містян. Колишня столова знову ожила та працює для відвідувачів, які зараз можуть готувати хіба що на багатті. Допомагають на кухні і самі місцеві, повідомляє Вільне радіо.

Одноразові ложки, порційні супи та запаковані індивідуальні сендвічі. Столова на півночі майже спустошеного Лимана в останні дні стала нагадувати велику точку доставки їжі. Тільки організовують це безкоштовно для людей благодійники — представники міжнародної організації “World Central Kitchen”.

“Ми роздаємо продуктові набори та гарячі обіди українцям, які постраждали від бойових дій  З цього  починали у Львові. Взагалі це було гаряче харчування переселенців в поїздах, на львівських вокзалах і все, що з ним пов’язане. Наразі ми допомагаємо людям, які знаходяться в зоні бойових дій, та на звільнених від окупантів територіях Донецької області, в тому числі і в Лимані”, — розповідає координаторка організації в Донецькій області Катерина Оніщенко.

Вона зазначає: напередодні зими гаряче харчування набагато краще, ніж продуктовий пакет. Адже люди не завжди можуть приготувати їжу там, де немає води, світла та газу.

Відкрити у звільненому місті соціальну їдальню волонтерам допомогла місцева влада, говорить Катерина. Приміщення їм підійшло, адже тут і раніше була їдальня.

“Тут збереглися столи та кухонне обладнання, яке наразі поки ще не підключаємо — немає електрики. Однак міська влада гарантує, що саме у цій лікарні вони поставлять великий генератор і модульну теплову станцію та зроблять пункт обігріву. В зимовий період всередині приміщення залізничної лікарні працюватимуть пункти обігріву та гарячого харчування. Тож місцеві зможуть тут погрітися, з’їсти гарячий обід (350 г супу, сендвіч з шинкою та сиром, кава або чай, — ред.)  та за необхідності пройти огляд у лікаря”, — уточнює благодійниця.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ