Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Суд відправив до СІЗО 16-річного підозрюваного у скоєнні смертельної ДТП у Харкові

28 жовтня, 2021 - 18:21
Фото: Укрінформ

Київський райсуд Харкова обрав запобіжний захід 16-річному підозрюваному у смертельній ДТП на проспекті Гагаріна Миколі Харківському: арешт без права на заставу.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Суд узяв під варту без права на заставу 16-річного Миколи Харьковского, підозрюваного у скоєнні смертельної ДТП на проспекті Гагаріна ввечері 26 жовтня", де загинула одна людина та ще троє доставлені до лікарні у тяжкому стані", - сказали в суді.

На суді підозрюваний сказав: "Я не хотів, щоб так сталося, повністю шкодую, приношу свої вибачення потерпілим, рідним загиблого".

Перед засіданням суду адвокат Інна Данилова заявила журналістам, що у її підзахисного була травма голови, і він "нічого не пам'ятає".

"Я спілкуюся зі своїм підзахисним Миколою й після удару по голові він нічого не пам'ятає, тільки силу удару", - стверджує адвокат.

Раніше Данилова розповіла журналістам, що уживаний автомобіль Infiniti купила мати Миколи: "Автомобіль доставили на станцію техобслуговування, а ключі та документи мати забрала з собою до Німеччини. Вона ж попросила друга Колі, щоб той забрав машину після ремонту, оскільки він повнолітній, має права, і вони удвох забрали автомобіль”.

Також адвокат стверджує, що батько Миколи – "звичайний рубщик м'яса на ринку".

Прокуратура просила в суді арешт як запобіжний захід для Миколи Харківського, водночас захист наполягав на домашньому арешті підозрюваного.

Встановлено, що швидкість руху автомобіля Infiniti під час ДТП на вулиці Гагаріна також перевищувала 100 км/год, а також, що раніше 16-річний водій вже притягувався до адміністративної відповідальності за перевищення швидкості.

Відомо, що зараз він має умовний термін покарання, у липні 2021 року його засудили до двох років умовно за ч. 1 ст. 122 КК України (навмисне заподіяння тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості).

26 жовтня 2021 року близько 20:40 в районі перехрестя проспекту Гагаріна та вулиці Одеської у Харкові сталося зіткнення автомобіля Chevrolet Aveо, яким керував 58-річний чоловік, та автомобіля Infiniti під керуванням 16-річного юнака, який їхав на червоне світло світлофора. Внаслідок аварії водій автомобіля Chevrolet Aveо загинув на місці.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ