Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Пентагон надає новий пакет оборонної допомоги Україні на загальну суму $275 млн

28 жовтня, 2022 - 21:51
Фото эTouch Of Light

Сполучені Штати офіційно оголосили про виділення пакета додаткової допомоги Україні у сфері безпеки й оборони на загальну суму $275 мільйонів. 

Про це заявила під час брифінгу в п’ятницю у Пентагоні заступниця речника Міноборони США Сабріна Сінгх, передає Укрінформ.

Так, новий пакет включає додаткові ракети для систем HIMARS, 500 високоточних снарядів калібру 155 мм, 2 тис. снарядів із системами дистанційного мінування, понад 1,3 тис. протитанкових систем, 125 броньованих транспортерів типу HMMWV, стрілецьку зброю та понад 2,75 млн набоїв до неї, а також чотири антени для супутникового зв'язку.

Представниця Пентагону зауважила, що нинішня підтримка виділена у межах повноважень президента США (presidential drawdown) щодо передачі Україні ресурсів з фондів Міноборони США. Допомога має на меті забезпечення «критичних потреб у сфері безпеки й оборони України».

Як повідомлялося, у четвер адміністрація США ініціювала План протидії незаконному переміщенню окремих сучасних видів звичайної зброї у Східній Європі. Він має на меті забезпечення гарантій, щоби зброя, передана Україні, не опинилася в руках російської сторони або інших екстремістських угруповань.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ