Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

СБУ затримала російських військових, які намагалися захопити Південноукраїнську АЕС

29 квітня, 2022 - 16:46
Фото: пресслужба АЕС

Служба безпеки України затримала трьох російських військовослужбовців, які намагалися захопити Південноукраїнську АЕС, колаборантів у декількох регіонах України та встановила особи окупантів, які чинили звірства у Богданівці Київської області.

"За матеріалами Служби безпеки оголошено про підозру в держзраді двом особам, яких російські війська призначили так званими керівниками Херсонської обласної та міської адміністрацій у тимчасово окупованому Херсоні", - повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко у п'ятницю у відеозверненні, розміщеному в телеграмі.

За його словами, у Дніпропетровській області затримано помічницю ватажків так званої ДНР, яка відповідала за медійне розкручування та інформаційний супровід діяльності терористів.

"У Миколаївській області співробітники СБУ затримали трьох російських військових у Вознесенському районі, які переховувалися у занедбаних будівлях поблизу райцентру. Встановлено, що вони входили до ворожого угруповання, яке брало участь у спробах захоплення Південноукраїнської АЕС", - розповів речник української спецслужби.

Він наголосив, що ці окупанти також обстрілювали місця проживання мирних жителів регіону.

У Луганській області, як розповів Дехтяренко, на державній зраді та сприянні агресору викрито голову суду у тимчасово окупованому Новоайдарську.

"У Київській області СБУ встановила особи ще деяких окупантів, які чинили звірства на окупованих територіях столичного регіону. Серед інших ідеться про військовослужбовців 15-ї бригади центрального військового округу росії. Під час перебування в селі Богданівці Броварського району вони викрадали, знущалися та катували українців", - додав речник СБУ.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ