Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Рига передала Києву 11 сучасних автобусів і гуманітарну допомогу

30 квітня, 2022 - 15:49
Фото kyiv.klichko.org

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з делегацією мерії Риги на чолі з віце-мером латвійської столиці Едвардсом Смілтенсом, яка прибула, щоб передати Києву 11 сучасних автобусів та гуманітарну допомогу.

Про це повідомила пресслужба мера Києва.

«Я вдячний нашим латвійським друзям, мерії міста Рига, які передали Києву в якості допомоги 11 сучасних пасажирських автобусів. А також – гуманітарну допомогу. Це для нас сьогодні дуже важливо. Нам потрібно оновлювати і збільшувати парк громадського транспорту. Робити пересування містом, особливо в цих складних умовах, комфортним для киян, – сказав мер столиці. – І я вдячний віце-меру Риги Едвардсу Смілтенсу за його візит, щоб особисто передати цю допомогу та підтримати нас. Це для нас – свідчення солідарності Латвії з Україною, її столицею, з українським народом у нашій боротьбі за свою незалежність та свободу», – підкреслив Віталій Кличко.

Едвардс Смілтенс зазначив, що на кожному автобусі є принт із символічного муралу з обіймами, який зробив у Ризі латвійський художник.

«Це – символ того, що латвійці підтримують, обіймають вас і допомагають українцям, – сказав Смілтенс. – Окрім автобусів, ми також доставили і пришлемо ще гуманітарну допомогу – продукти харчування, медикаменти, засоби гігієни. Це – допомога не тільки від влади Риги, а й від усіх мешканців нашого міста киянам. І зараз ми розглядаємо можливість передачі Києву ще понад 30 автобусів», – сказав віце-мер Риги.

Він також зазначив, що Латвія першою з європейських країн почала приймати біженців з України. На сьогодні в Ризі отримали прихисток 24 тисячі українців і влада міста готова прийняти ще.

Київ та Рига домовилися про подальшу співпрацю. Зокрема, про консультації з латвійськими фахівцями по генплану Києва, щодо збереження культурної спадщини. А латвійцям цікавий досвід Києва в цифровізації муніципального управління, впровадження системи відеоспостереження.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ