Оружие вытаскивают грешники, натягивают лука своего, чтобы перестрелять нищих, заколоть правых сердцем. Оружие их войдет в сердце их, и луки их сломаются.
Владимир Мономах, великий князь киевский (1113-1125), государственный и политический деятель

Фінляндія знову обмежує в’їзд для жителів більшості країн ЄС

20 августа, 2020 - 09:56
ФОТО РЕЙТЕР

Фінляндія відновлює обмеження на в’їзд з більшості країн зони ЄС+, яка включає 26 держав Шенгенської зони: 22 країни-члени ЄС та чотири асоційовані держави — Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію.

Як повідомили в уряді Фінляндії у середу, 19 серпня, з 24 серпня запроваджується прикордонний контроль для мандрівників з Німеччини, Греції, Мальти, Данії, Норвегії та Ісландії через збільшення кількості інфікувань коронавірусом у цих країнах. Ті, хто в’їжджає з цих держав, повинні будуть пройти 14-денний карантин.

Раніше аналогічне обмеження було запроваджене і при в’їзді з багатьох інших держав ЄС. Таким чином, без обмежень у Фінляндію зможуть в’їжджати лише жителі наступних країн ЄС: Італії, Угорщини, Словаччини, Естонії, Латвії та Литви, зазначає агентство новин AFP. Також у «зеленому» списку і деякі країни з-поза меж ЄС, зокрема, Грузія, Руанда та Південна Корея.

«Прикордонна політика Фінляндії є найжорсткішою в Європейському Союзі, оскільки ми хотіли зберегти відносно стабільну ситуацію щодо коронавірусу у Фінляндії», — заявила міністерка внутрішніх справ Марія Охісало на пресконференції. Також вона оголосила про пом’якшення обмежень на кордонах Фінляндії зі Швецією та Норвегією для жителів прикордонних районів.

Газета: 
Рубрика: 




НОВОСТИ ПАРТНЕРОВ