Оружие вытаскивают грешники, натягивают лука своего, чтобы перестрелять нищих, заколоть правых сердцем. Оружие их войдет в сердце их, и луки их сломаются.
Владимир Мономах, великий князь киевский (1113-1125), государственный и политический деятель

Милосердя до всіх

В ізраїльському шпиталі, що на Львівщині, лікують і людей, і тварин
27 апреля, 2022 - 17:38

Про опіку над собакою Меїр, що став символом шпиталю «Кохав Меїр» у Львівській області, розповів на своїй ФБ-сторінці Надзвичайний і Повноважний Посол Ізраїлю в Києві Михайло Бродський, зазначивши вчора, 26 квітня, у соціальних мережах про таке: «Пес Меїр знайшов нових господарів. Місцева родина візьме його до себе найближчим часом – після того, яка шпиталь закінчить роботу, а персонал повернеться до Ізраїлю».

Наводить дипломат й слова медсестри Лізи Козмин, котра розповіла йому, що кілька тижнів тому собаку збила машина і його зі зламаною лапою привезли до шпиталю. «Наші ортопеди вилікували його, і він лишився жити в шпиталі», – цитує пан Бродський медсестру.

І додає, що пес не тільки знайшов у шпиталі дім, а й активно допомагає ізраїльським лікарям: «Коли діти, що постраждали від війни, потрапляють у шпиталь, він бавиться з ними, дає себе погладити. Одна дівчинка, що зазнала поранень унаслідок бомбардувань, відмовлялася вставати з ліжка. І тільки після того, як Меїр підійшов до неї, погодилася вийти і вулицю і побавитися з ним».

Також Михайло Бродський повідомляє, що за півтора місяці роботи на Львівщині медперсонал ізраїльського шпиталю надав допомогу приблизно 6000 місцевим мешканцям і вимушено переселеним особам. Кілька пацієнтів зі шпиталю були доправлені до Ізраїлю для продовження лікування.

Допис Михайла Бродського можна прочитати тут.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів. Фото і малюнки з ФБ-сторінки Михайла Бродського (Регини Шафір)
Газета: 
Рубрика: 




НОВОСТИ ПАРТНЕРОВ