Оружие вытаскивают грешники, натягивают лука своего, чтобы перестрелять нищих, заколоть правых сердцем. Оружие их войдет в сердце их, и луки их сломаются.
Владимир Мономах, великий князь киевский (1113-1125), государственный и политический деятель

Комісари на випадок аварії

23 мая, 2007 - 00:00


Романа ФЕДОСЄЄВА, "День"

Звичайна ситуація: дорожньо-транспортний випадок, зіткнулися дві машини. Міліція встановлює, як і з чиєї вини це сталося. Та як визначити масштаб пошкодження машини й розмір завданих збитків? Особливо для страхової компанії?

Аварійний комісар - це людина, котра з'ясовує причини виникнення страхового випадку й визначає збитки. Як правило, аварійний комісар є співробітником страхової компанії. Він повинен насамперед бути автотоварознавчим експертом, розбиратися в технологічних особливостях машини й реально визначати розмір збитків. Один експерт, скажімо, прирівнює БМВ до ВАЗ-2106, інший - користується спеціальним типовим формуляром із сучасної європейської експертної технології "Audatex". Оцінка за експертною системою точніша, оскільки враховує буквально все: зношеність шин, внутрішнє оздоблення салону, обсяг двигуна та інші деталі. За допомогою формуляра легко скласти кошторис на ремонт.

Аварійних комісарів готують в Українському центрі післяаварійного захисту "Експерт-Сервіс" спільно з НДІ судових експертиз. Цей центр створено для надання страховим компаніям послуг із з'ясування обставин і визначення суми завданих збитків.

- Уперше в Україні фахівці Центру використовують сучасні експертні технології, - вважає Петро Галаса, директор Українського центру післяаварійного захисту. - Підготовка йде 2,5-3 місяця, вже є перших 60 випускників. Поки що аварійні комісари тільки починають свою діяльність в Україні, але згодом будуть невіддільні від автомобільного страхування, як це вже давно відбувається в Європі.

 

Газета: 
Рубрика: 




НОВОСТИ ПАРТНЕРОВ