В одній із селищних громад Новомосковського району розгорнули справжній кулінарний фронт. З початку війни вже відправили бійцям понад 9 тисяч банок тушонки. А ще сотні банок з «консервованими» борщем та голубцями, понад 30 тисяч вареників. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації. «Доправляємо нашим військовим продовольство по всій лінії фронту. Від хлопців є зворотній зв’язок. Кажуть, що дуже вдячні за турботу. Їм смакує. Це нас дуже тішить, спонукає працювати далі. В кожній страві – душа наших господинь. Усе зроблено з любов’ю», – розповіла мешканка громади та одна з бійчинь кулінарного фронту Наталія.
Найактивніше до роботи стали освітяни. Вчителі та вихователі дитячих садочків перетворилися на шеф-кухарів. Спочатку розпочали з тушонки і налагодили майже промислове виробництво. Місцеві фермери забезпечили м’ясом і робота закипіла. Виготовили понад 9 тис літрових та півлітрових банок. Далі додали до асортименту паштети. Консервували каші з м’ясом, готові до споживання. Навіть домашній борщ для бійців закатували у банки. Понад 200 таких банок відправили на фронт. Господині проявили фантазію та вирішили також «консервувати» у трилітрові банки голубці. Кажуть, це їхнє особисте ноу-хау. Готові крученики закладають у банки та стерилізують. Термін зберігання – до 1 місяця. Кажуть, що у бійців страва користується великим попитом. Окремий напрямок виробництва – вареники. Їх з початку війни наліпили понад тонну. Відправляли військовим та переселенцям. Скільки спечено пиріжків та печива – взагалі рахувати не беруться. До Великодня збираються випікати й паски для українських військових.
Вадим РИЖКОВ, «День», Дніпро
Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!