Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Аристократичний Львів замовляє музику

Сьогодні відкривається XXX Міжнародний фестиваль «Віртуози» за участю світових зірок — Люції Фішер Сілкенової, Наталії Ковальової, Олега Криси... У червні готується джаз-прорив!
13 травня, 2011 - 00:00
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Форум «Віртуози» є не тільки брендом Львова, а й знаковою подією європейського музичного життя! Це фестиваль, який має своє «обличчя» і історію, армію прихильників. А митці мають за честь приїхати на Галичину. З 13 травня до 5 червня виступлять найвідоміші майстри світової академічної сцени. Ювілейну програму розпочне чеська солістка Люція Фішер Сілкенова (сопрано), також виступлять відомий львівський скрипаль Назар Пилатюк у супроводі Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії під орудою Айдара Торибаєва. Серед гостей: сопрано Наталія Ковальова (Німеччина), скрипаль Олег Криса (США), Санкт-Петербурзький брас-квінтет, піаніст Борис Блох (Німеччина), скрипалька Марія Дяченко (Італія), піаністи Дмитро Онищенко (Україна), і Володимир Винницький (США), віолончелістка Наталія Хома та багатьох інших добре знаних у світі музикантів. Загалом у програмі ювілейного ХХХ Міжнародного фестивалю музичного мистецтва відбудеться 23 концерти, і кожен із них, обіцяють організатори, стане справжньою перлиною у низці музичних подій.

Якщо «Віртуози» цілком заслуговують на звання «свята високого мистецтва», то Міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest можна назвати «презентом для гурманів», що підхопить музичний прапор Львова. Протягом трьох днів (із 3 по 5 червня) пройдуть грандіозні open-air в Україні, лунатиме музика 15 колективів і славетних зірок світового джазу! Виступи пройдуть на трьох відкритих сценах, які побудують у центрі Львова. Захід відбудеться за підтримки Альфа-Банку. На гала-концерті виступлять: квартет Джона Скофілда, група Spyro Gyra, зірковий квартет Jeff Lorber Fusion, проект Білла Еванса Soulgrass, блюзмен Вестай Джексон, легендарний Рон Картер (США), провідні виконавці та колективи з Білорусі, Росії, українські джазмени з Харкова, Києва, Львова та інші. Також пройдуть перформенси і незабутні зустрічі з зірками джазу.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів
Газета: