Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / СУСПІЛЬСТВО

22 лютого, 2011 - 00:00

Понад 80 мільйонів гривень піде на розвиток спорту у столиці

Цього року на розвиток спорту в столиці виділили, ні мало ні багато, аж 88,5 мільйона гривень. Це майже на 20 мільйонів більше, ніж минулого року, повідомляє «Українська правда». Витратити суму планують не тільки на реконструкцію дитячих та юнацьких спортивних шкіл, басейнів і спортивних залів, а й на підтримку талановитої молоді, найуспішніші представники якої щорічно приносять країні медалі й титули на міжнародних змаганнях. За словами прес-секретаря голови КМДА Олександра Попова Наталі Ільницької, те, які об’єкти потребують негайної реконструкції, вирішуватимуть на сесії Київради. «Разом з тим, яких саме талановитих спортсменів потрібно підтримати фінансово передусім, вирішать самі представники Всеукраїнських фізкультурно-спортивних товариств і федерацій», — сказала Ільницька. Список такої талановитої молоді заслужені діячі спорту складуть уже до середини березня.

Які ліки в Україні підробляють найчастіше

Минулого 2010 року Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів виявила 2 млн. 153 тис. 638 упаковок неякісних і незареєстрованих лікарських засобів на суму понад 13 млн. грн. Про це розповів глава Державної служби України з лікарських засобів і контролю за наркотиками Олексій Соловйов, повідомляє УНІАН. «Перше місце в Україні за структурою захворюваності посідають захворювання системи кровообігу. А за структурою споживання у нас на першому місці — лікарські препарати від захворювань шлунково-кишкового тракту», — сказав він. Фальсифікатори підроблюють насамперед широко рекламовані препарати з найбільшим обсягом продажів. Як зазначає О. Соловйов, до таких належать ферментні препарати «Мезим» та «Фестал». Минулого року внаслідок контрольних заходів 2,5 млн. упаковок ліків на суму 17 млн. грн. було заборонено до реалізації та застосування, з них два мільйони упаковок утилізували під контролем Держліків і 446 тис. повернули постачальникам.

Українець — у десятці найкращих сноубордистів Європи

На Х Зимовому європейському юнацькому олімпійському фестивалі найкращим результатом серед українців стало високе 9-те місце сноубордиста Романа Александровського, який єдиний серед наших юних спортсменів вийшов на старт змагань у борд-кросі, повідомляє прес-служба Національного олімпійського комітету. З огляду на дуже складну трасу, високий рівень учасників і той факт, що ця нова дисципліна лише почала культивуватися в Україні, досягнення юного спортсмена заслуговує на найкращу оцінку. Розпочалася боротьба за звання найкращих серед біатлоністів. За підсумками індивідуальних гонок у хлопців на 12,5 км та у дівчат на 10 км найвище місце у Юлії Бригінець — 17-та позиція. Її партнерки по команді — Христина Литвиненко, Ірина Беган і Тетяна Приходченко — посіли відповідно 34-те, 41-ше й 48-ме місця. Багато помилок припустилися на вогневих рубежах наші хлопці, які в підсумку не потрапили до 30 найкращих. Артем Тищенко, Дмитро Ігнатьєв, Олександр Кондратенко та Євген Лозовий у фінішному протоколі опинилися на 34-й, 36-й, 40-й та 65-й сходинках. Сподіваємось на більш вдалий виступ під час спринтерських гонок і змішаної естафети. У лижників розігрувалися два комплекти нагород у спринті. Тут нашим хлопцям та дівчатам не вдалося гідно протистояти законодавцям мод — норвежцям, фінам і шведам. Змагання, які проходили за олімпійською системою на вибуття, українці залишили на стартових фазах. Серед дівчат: Вікторія Олех — 38-ма, Оксана Шаталова — 50-та, Інна Бабенко — 59-та, Ірина Лелетко — 66-та. У фінішному протоколі змагань хлопців Олександр Москаленко виявився 49-м, Дмитро Пухов — 60-м, Костянтин Яременко та Сергій Понич відповідно 62-м та 63-м. Проте наші юні спортсмени з кожним днем набувають дедалі більше досвіду і, віримо, будуть покращувати свої результати.

Газета: 
Рубрика: