Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Хочемо захистити президента

27 серпня, 2010 - 00:00

Живу я в селі Мироцьке Києво-Святошинського району Київської області. Газету «День» одержую раз на тиждень по п’ятницях. Так от, мене зачепила за живе відповідь Ю.М. Щербака читачеві «Дня» Миколі Сідєльнікову («День» №105—106). Почну здалеку. Ми з чоловіком люди похилого віку, мені 82 роки, чоловікові — 87, до 1991 р. були членами КПРС з 1960 р., вибули з членів у 1991 р. Уважно слухали Першу програму українське радіо, яке розкривало злочини тоталітарного комуністичного режиму СРСР, у т.ч. 20-хвилинні виступи Володимира Яворівського. Він активно презентував нам у президенти Віктора Андрійовича Ющенка, коли відбулася помаранчева революція, яку ми сприйняли всім серцем. Ми були щасливі, що В.А. Ющенко став президентом, він глибоко інтелігентна людина, він дав свободу слова, за що і поплатився: в село до нас приносили газету «Комуніст» безкоштовно, скільки бруду, брехні лили комуністи, що засіли в парламенті, на президента Ющенка. Газети ми палили. Бачили, як мало було у президента однодумців, особливо в парламенті. І от у минулому, 2009 році, десь у жовтні, дивлячись по телевізору трансляцію засідання Верховної Ради, критикували діяльність президента як регіонали, так і комуністи. Це стало звичним. Вибігає до трибуни В.О. Яворівський з блоку Юлії Тимошенко і замість того, щоб захистити главу держави, почав теж критикувати.

Тепер Ю.М. Щербак ображає В.А. Ющенка, називаючи його селюком, пасічником. О, Боже, яка ницість! Усю силу свого письменницького таланту спрямував на те, щоб образити, принизити Віктора Андрійовича.

Так, В.А. Ющенко — виходець із села, яке давно спаскудили і паскудять зараз, але село береже українську націю. Завдяки Ющенку-президенту ми узнали правду: хто розв’язав Другу світову війну, що Україна постраждала найбільше; а Голодомор 1932—1933 рр., історичні події минулих років, відродження Батурина, доброго імені Івана Мазепи, Української Повстанської армії...

Тільки в тандемі президент Віктор Андрійович Ющенко та Юлія Володимирівна Тимошенко були б непереможні. Але жадоба влади, стати самій президентом, недалекоглядність її як політика та її радників призвели до поразки на виборах президента. І немає чого валити поразку Юлії на виборах на Ющенка: згадайте, хто приїздив із Росії з релігійною місією, як його зустрічали, це все — віруючі православної церкви Московського Патріархату. От ці люди й дали більше голосів Януковичу. В.А. Ющенко боровся за створення єдиної помісної церкви, так знову на заваді — Москва. А сила у вірі: єдина віра — єдиний народ!

Прикро, коли доводиться захищати честь і достоїнство нашого українського президента простим людям, а не нашим зверхникам!

Ваші читачі Марія ПЕРЕХРЕСТЕНКО, Яків ПЕРЕХРЕСТЕНКО , с. Мироцьке, Києво-Святошинський р-н, Київської обл.

Газета: 
Рубрика: