Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Фонтани з каменю

13 серпня, 2010 - 00:00

У Черкасах проходить фестиваль скульптур «Живий камінь». На центральній алеї парку 50-річчя Жовтня вісім майстрів із Ужгорода, Києва та Черкас висікають із каменю вуличні фонтани. Фест «Живий камінь» триватиме три тижні й завершиться 28 серпня.

— Особливістю наших фестивалів є те, що майстри працюють безпосередньо в парку перед численними відвідувачами, які спостерігають за перевтіленням каменю. Для наймолодших на вихідних організовані майстер-класи роботі з піщаником, — сказав міський голова Сергій ОДАРИЧ.

Після завершення форуму на черкасців та гостей міста чекає сюрприз — усі вісім кам’яних фонтанів запрацюють, повідомляє прес-служба МВК. Секрет у тому, що місцевий водоканал під’єднає їх до водопостачання, а згодом ці витвори мистецтва будуть переміщені в парки та сквери міста.

Нагадаємо, «Живий камінь-2010» уже став традиційним: його проводять третій рік поспіль. Попередні фестивалі були присвячені твору Івана Котляревського «Енеїда» та «Одній історії любові». За підрахунками організаторів, щороку фестиваль відвідує близько 100 тис. людей.

У рамках «Живого каменю» щоп’ятниці та щосуботи відбуваються Співочі вечори. Так, у літньому театрі парку виступатимуть зірки бардівської пісні. На фесті вже виступили Фома (лідер гурту «Мандри») і місцеві барди Володимир Даник і Костянтин Павляк. А шанувальників поезії привітав Київський театр поезії і прози спектаклем «Недвижимая тень от мікрофона», який присвячений Володимиру Висоцькому.

Газета: 
Рубрика: