Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

21 липня, 2010 - 00:00

На ЧАЕС побудують нову вентиляційну трубу

15 липня ЗАТ «Атомбудекспорт» і державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС» (ЧАЕС) підписали контракт на будівництво нової вентиляційної труби (НВТ) та супутніх систем другої черги станції, необхідних для потреб споживачів — блоку №3, сховища рідких і твердих відходів і об’єкта «Укриття». Як повідомляється у прес-релізі держпідприємства, даний контракт — одна зі складових проекту «План здійснення заходів на об’єкті «Укриття» (ПЗЗ), фінансованого із коштів Чорнобильського фонду «Укриття», розпорядником якого є Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР). Нова вентиляційна труба, згідно із прес-релізом, буде металевою баштою заввишки близько 50 м із розташованим у ній газовідвідним стволом діаметром 6 м, її змонтують на існуючих залізобетонних конструкціях головного корпусу другої черги Чорнобильської АЕС. При цьому позначка верху нової вентиляційної труби буде розташована на висоті 125 м. Термін виконання контракту — 18 місяців, тобто нова вентиляційна труба має бути побудована до кінця 2011 року, повідомляє Тетяна МАМАЛИГА.

Україна має намір постачати до Iрану чергову партію силового устаткування для газового сектору

Відомий у світі розробник і виробник газотурбінного устаткування, монополіст на ринку СНД у сфері розробки й виробництва газових турбін для кораблів військового флоту — держпідприємство «Науково-виробничий комплекс газотурбінобудування «Зоря-Машпроект» (Миколаїв), у червні почало виконання підписаного в квітні контракту на постачання двигунів ДУ-80 потужністю 25МВт для газоперекачувальних станцій на замовлення іранської ParsCar LTD, повідомили на підприємстві. Об’єм постачання й сума контракту не розголошуються. «Перший двигун уже відправлено замовникові, поставку другого заплановано на серпень», — сказав представник підприємства. Крім того, за його словами, у червні «Зоря-Машпроект» завершило постачання силового устаткування на іранську компресорну станцію Сарадже. Відповідно до квітневого контракту 2009 року, НВКГ «Зоря-Машпроект» поставило іранському партнерові шість двигунів ДУ-80, додав він.

На одну тимчасову адміністрацію у вітчизняних банках стало менше

Національний банк України (НБУ) вивів тимчасову адміністрацію з банку «Володимирський» (Суми). «НБУ вивів тимчасову адміністрацію з банку «Володимирський». Відповідне рішення закріплено постановою НБУ №340», — повідомили в Центральному банку. Нагадаємо, в липні 2010 р. у банку «Володимирський» змінився власник: новий власник-фізична особа сконцентрувала 100% акцій фінустанови.

Металургійний завод ім. Петровського відремонтував доменну піч

Дніпропетровський металургійний завод (ДМЗ) ім. Петровського завершив капітальний ремонт доменної печі №3, повідомляється в прес-релізі компанії у понеділок. Після модернізації продуктивність доменної печі становитиме, як очікується, близько 2 тисяч тонн чавуну за добу, продуктивність усього доменного цеху — 3,4 — 3,45 тис. тонн/добу.

«Укрзалізниця» шукає кредитора для добудови Дарницького мосту

Державна адміністрація залізничного транспорту України («Укрзалізниця») веде переговори із п’ятьма українськими банками про відкриття кредитної лінії розміром 370 мільйонів гривень для добудови Дарницького автомобільно-залізничного мостового переходу через Дніпро в Києві. «Уряд ухвалив рішення, яким дозволив «Укрзалізниці» узяти в 2010 році 370 мільйонів гривень кредиту під відсоткову ставку не більше 15% в українських банків із компенсацією відсотків із державного бюджету в 2011 році. Ми чекаємо вже в наступному місяці отримати частину цієї кредитної лінії», — повідомив журналістам міністр транспорту й зв’язку Костянтин Єфименко у вівторок. За його словами, нині «Укрзалізниця» веде переговори з Укрексімбанком, Ощадбанком, Родовід Банком, Укргазбанком і банком «Київ». Міністр також додав, що відкриття регулярного руху залізничною складовою мосту заплановано на 28 вересня поточного року. Завершення будівництва автомобільної складової мосту заплановано на кінець 2011 року. За словами Єфименка, нині «Укрзалізниця» спільно із київською владою вирішує деякі спірні питання. Зокрема, держадміністрація вивчає можливість перенесення 15 гаражів, розташованих на ділянках, призначених для будівництва мосту, в інше місце, а також опрацьовує питання перенесення теплотраси.

У 2011 році завершать будівництво житлово-офісного комплексу «Печерський Квартал»

ВАТ «Трест «Південьзахідтрансбуд» (Київ) планує в першому півріччі 2011 року завершити будівництво житлово-офісного комплексу «Печерський Квартал» по бульварі Дружби народів, 14—16 у Києві. Як повідомляється у прес-релізі компанії із посиланням на голову наглядової ради компанії Володимира Гусакова, компанія активно веде роботи на першій черзі комплексу — першій, другій і п’ятій секціях, по дитячому садку й частині паркінгу, плануючи одночасне введення цих об’єктів. За його словами, компанія почала цегельну кладку зовнішніх стін і внутрішніх сантехнічних та електромонтажних робіт. За даними представника відділу продажу девелопера Дениса Галіцина, слова якого цитує прес-служба, на сьогодні із 227 квартир продано 136 квартир при вартості 1 кв. м від 14,4 тис. гривень. Загальна площа п’ятисекційного житлово-офісного комплексу «Печерський Квартал» становить 161,2 тис. кв. м. У ньому передбачено підземний паркінг, дитсадок. Введення в експлуатацію першої, другої і п’ятої секцій заплановано на другий квартал 2011 року.

Газета: 
Рубрика: