Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Топ-5 модних зачісок

Про тенденції в укладках і стрижках сезону весна—літо
13 квітня, 2010 - 00:00

Розкішні об’ємні локони або бездоганна гладкість? Селянська коса або укладка жінки-вамп? Що саме буде актуальним у новому сезоні? Щоб отримати відповіді на всі ці запитання, www.dress-code.com.ua зазирнув за куліси до стилістів затребуваних будинків моди і розробив путівник по найактуальніших тенденціях в укладках і стрижках сезону весна — літо-2010. Зачіски на тижнях моди виявилися вельми різноманітними.

ЗАЧІСКА БАЛЕРИНИ

Справжній хіт сезону — волосся, зібране в пучок. Пучки можуть бути об’ємними, рясно декорованими, або малопомітними, скрученим у тугий джгут. При цьому волосся можна розділити на проділ, відтворюючи аристократичний образ героїнь XIX століття, як це зробили стилісти на показі Ralph Lauren, або гладко зачесати і грайливо підняти догори, як ми побачили на подіумах Marc Jacobs, Richard Nicoll. Дуже важливо, щоб у такій укладці волосся було доглянуте і сяяло здоров’ям. Цьому посприяє належний догляд і спеціальні спреї, до складу яких входить силікон.

Із нудної банальності пучки цього сезону перетворилися на справжній креативний рух. Дизайнери пропонують проявити фантазію і прикрасити їх стрічками, шпильками (YSL, Carolina Herrera), скручувати джгутом (Matthew Williamson, Michael Kors) або урізноманітнити плетінням (Zac Posen, Philip Lim) .

БІЛЬШЕ ГЕЛЮ

Нанеси на волосся більше гелю і зачеши його назад, додаючи текстуру пальцями або гребінцем із рідкими зубчиками. Адже цього сезону по-гангстерськи пригладжене волосся — гостромодний тренд. У різних інтерпретаціях він був представлений у весняно-літніх колекціях Alexander Wang, Thakoon, Marlo Schwab, Gucci, Geremy Laing, Jonathan Saunders. А Roberto Cavalli інтерпретував тренд по-своєму і запропонував укласти змащене гелем волосся набік, при цьому прагнучи не прилизувати його надто гладко.

ОСИНЕ ГНІЗДО

Спочатку пишно начесати, потім — зібрати, відкриваючи лоб і шию... і знову начесати. Ось найкраще рішення для світських раутів і вечірок. До такого прийому вдалися цього сезону стилісти Luella, Marc by Marc Jacobs, Lanvin, Giamdattista Valli, Fendi — і, як завжди, не помилилися. Стилісти стверджують — така укладка освіжає риси обличчя і робить нас візуально молодшими.

КОСИ та ОБРУЧІ

Alexander Wang, Dsquared, Jean Paul Gaultier, Missoni, Miu miu, Roberto Cavalli — усі вони на своїх показах замість усіляких хитромудрих укладок, начосів і стрижок віддали перевагу різноманітним косичкам для своїх моделей. А стилісти Oscar de la Renta, вочевидь, надихалися історією української політики — знаменитою косою Юлії Тимошенко. Адже модель у яскраво-помаранчевій сукні на їхньому показі красувалася на подіумі з гордо піднятою, увінчаною кіскою-обручем головою.

ДОВГА ГРИВА

На вечір косу розплітаємо та отримуємо ще один безпрограшний варіант укладки. До гламурної класики довгого волосся звернулася цього сезону ціла низка дизайнерських марок. Скільки б ми не експериментували, а до висновку, що волосся — це найкраща прикраса, повертаємося практично щосезону. За останньою інформацією, ідеально пряме волосся в стилі хіппі втратило свою колишню актуальність. Значно краще віддати перевагу об’ємним локонам. Таке рішення було представлене на показах Christian Dior, Stella McCartney, Valentino, Emilio Pucci.

Газета: 
Рубрика: