Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / УКРАЇНА

13 квітня, 2010 - 00:00

Олена Бондаренко — 25-а у світовому рейтингу

У оновленому рейтингу світової класифікації WTA серед тенісисток-професіоналок упевнено лідирує американка Серена Вільямс. Краща серед українок харків’янка Олена Бондаренко посідає 25-е місце. Її сестра Катерина Бондаренко — на 32-й сходинці. У парному розряді Олена та Катерина Бондаренки розташувалися відповідно на 47-му і 59-му місцях. Харків’янка Марія Коритцева в цьому списку 60-а, донеччанка Ольга Савчук — 68-а, повідомляє УКРІНФОРМ.

У ялтинському зоопарку — нові вихованці

Днями в ялтинському зоопарку «Казка» відбулося поповнення — уперше за 15 років дали потомство єноти, повідомляє Укрінформ. За словами прес-секретаря приватного підприємства «Ялтинський зоопарк «Казка» Олега Главацького, на Великдень у їхньому звіринці з’явилося 4 маленьких єнота — двоє хлопчиків і дві дівчинки. Малята, від яких, на жаль, відмовилася мама, набирають вагу завдяки працівникам зоопарку, які підгодовують їх молочними сумішами. Окрім цього, у «Казці» живуть четверо білченят місячного віку — троє з них випали з гнізда, четвертого скинули птахи. Підростають у зоопарку і дитинчата мавп, які з’явилися в сімействі гамадрил та павіанів-анубісів. Але найбільш у зоопарку «Казка» чекали на верблюденя темно-коричневого кольору. Третє дитинча пари світлих двогорбих верблюдів, у яких два роки тому народився верблюд-альбінос, не схоже ні на батьків, ні на братів.

В Україні розпочався місячник «Спорт для всіх — спільна турбота»

Акція уже увосьме проходитиме за сприяння Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, організації Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та за підтримки постійного медіа-партнера заходу GALA radio, повідомляє УКРІНФОРМ. Як зазначив заступник міністра у справах сім’ї, молоді та спорту Анатолій Домашенко, нинішнього року під час проведення акції акцент буде зроблено «на долученні пересічного населення в місцях масового відпочинку», й є сподівання, що кількість учасників місячника перевищить один мільйон. А. Домашенко також зазначив, що фінансування акції щороку зростає, особливо в плані залучення позабюджетних коштів (за рахунок інвесторів, меценатів). Зокрема, 2009 року 8 млн. грн надали спонсори і 4 млн. надійшло з державного бюджету. Мета місячника — облаштування та упорядкування спортивних майданчиків за місцем проживання та в місцях масового відпочинку, активізації процесів будівництва спортивних споруд, їхнього ремонту й облаштування, покращення умов для регулярних занять фізичною культурою та масовим спортом тощо. Акція триватиме до 12 травня. Вона передбачає охоплення всіх областей України й залучення до співпраці всіх бажаючих. Як повідомив директор Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Петро Мартин, кращі регіони країни будуть нагороджені кубками, коштовними призами, а окремі особи — медалями та іншими цінними нагородами.

Фестиваль польського кіно: від Києва до Вінниці і Донецька

15 квітня у столичному кінотеатрі «Київ» відкриється форум. У програмі буде представлено кращі польські фільми минулого року. Фестиваль організований Українською кінофундацією спільно з Польським Інститутом Кіномистецтва, Поморською кінофундацією та за підтримки Фонду «Україна 3000». Стрічки представлять: режисер Януш Моргенштерн, сценарист Кшиштоф Лукашевич, продюсер Влодзімєж Нідерхауз та інші діячі польського кіно. Відкриється кінофорум фільмом «Менше зло», а після сеансу глядачі зможуть поспілкуватися з його творцями — режисером Моргенштерном та продюсером Нідерхаузом. У програмі фестивалю заявлені стрічки: «Генерал Ніл» Ришарда Бугайскі, «ЕнЕн» Фелікса Фалька, «Шопінг-дівчата» Катажини Росьланєц, «Скільки важить троянський кінь?» Юліуша Махульські, «Ніколи не говори ніколи» Войцеха Пацини. Покази пройдуть у трьох містах України — Києві (з 15 по 21 квітня), Вінниці (з 17 по 23 квітня) та Донецьку (з 22 по 28 квітня), повідомляє Аліса АНТОНЕНКО.

Газета: 
Рубрика: