Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

13 червня, 2009 - 00:00

До кінця 2009 року в Україні з’явиться ще 8—13 супермаркетів

ТОВ «ЕКО» (Київ), що володіє мережею супермаркетів «ЕКО-маркет» в Україні, планує до кінця 2009 року відкрити ще близько 8—13 супермаркетів в Україні, розширивши таким чином мережу до 73—78 торгових об’єктів. «У квітні й травні ми відкрили два маркети у Фастові й Бучі. Загалом наш план передбачає відкриття близько 10—15 маркетів цього року. Вважаю, ми цей темп витримаємо», — повідомив заступник генерального директора з розвитку мережі Олексій Погорєлов. За його словами, найближчі відкриття супермаркетів заплановані на липень у Києві й Харкові. «Більшість відкриттів припаде на третій-четвертий квартал. Мережа дуже бурхливо розвивається, ми шукаємо нові площі, особливо в регіонах, де компанія вже позначила свою присутність», — додав заступник гендиректора. Крім того, Погорєлов повідомив, що компанія розглядає можливість закриття неприбуткових і недостатньо прибуткових супермаркетів, однак остаточне рішення щодо цього питання ще не ухвалено.

У завершення будівництва автозаводу збираються вкласти понад 120 мільйонів дол.

Виробник автомобілів марок Volkswagen Group в Україні — ЗАТ «Єврокар» (Соломонове Закарпатської обл.) 2009 року збирається інвестувати понад 120 мільйонів дол. у завершення будівництва другої черги підприємства — нового заводу з випуску автомобілів методом повномасштабного виробництва потужністю 120 тисяч авто на рік. Як повідомив журналістам голова наглядової ради ЗАТ «Єврокар» Олег Боярин, завершити будівництво заводу, який вироблятиме автомобілі Volkswagen Group, планується наступного року. «Ми ніколи не будували бізнес, що базується на капіталізації. Для нас ключовим завданням є операційна ефективність діяльності, тому, незважаючи на складні економічні умови, ми не поміняли своїх інвестиційних планів і вкладаємо понад 120 мільйонів дол. у завершення будівництва заводу, розуміючи, що за два-три роки ринок відновиться», — підкреслив Боярин. Наразі, за словами голови наглядової ради, на новому заводі встановлюється зварювальне обладнання, завершено виробничий корпус під фарбування, й упродовж поточного й на початку наступного року проводитиметься монтаж і випробування обладнання. Крім того, на новому заводі планується випускати й двигуни до автомобілів, і на сьогодні завершено монтаж лінії з їхнього складання.

Компанію ліквідують, але бізнес рятують?

Засновники ТОВ «МКС» (Харків), великого учасника ринку комп’ютерної й побутової техніки та системної інтеграції, планують ліквідувати компанію. Згідно з повідомленням компанії в пресі в четвер, таке рішення засновники ТОВ ухвалили 19 травня 2009 року. Як уточнив маркетинг-аналітик компанії Юрій Гуманенко, засновники вдалися до такого кроку, щоб зберегти бізнес після того, як ВТБ Банк пред’явив через суди два позови щодо повернення боргових зобов’язань щодо своїх кредитних продуктів, термін погашення яких, за даними «МКС», спливає 2010 року. За словами Гуманенка, саме через наявність цих двох позовів з боку банку Господарський суд Харківської області своїм рішенням від 28 травня розпочав процедуру банкрутства ТОВ «МКС», про що компанія офіційно оголосила 2 червня. Маркетинг-аналітик компанії також зазначив, що після того, як компанія виплатить усі зобов’язання кредиторам у рамках проходження процедури банкрутства, вона буде ліквідована. Наразі, за словами Гуманенка, керівництво компанії розглядає варіанти створення іншої юрособи, яка продовжила б розвивати наявний бізнес, про що вже ведуться переговори з партнерами «МКС».

Влада Криму узгодила будівництво комплексу з виробництва сірчаної кислоти

Рада міністрів Автономної Республіки Крим узгодила провідному в Східній Європі виробникові діоксиду титану — ЗАТ «Кримський титан» (Армянськ, АРК) будівництво будівель і споруд комплексу з виробництва сірчаної кислоти на землях, що орендуються підприємством в автономії. Це закріплено постановою Ради міністрів автономії (№329) від 9 червня. Згідно з документом, будівництво виробничого комплексу узгоджене на землях загальною площею 90,56 га.

Наші літаки летять підкоряти світ

Авіаційний науково-технічний комплекс (АНТК) ім. Антонова представить на міжнародному авіакосмічному салоні в Le Bourget (Франція), який відбудеться 15-21 червня в передмісті Парижа, перспективні програми нового регіонального Ан-148, модернізованої версії важкого транспортного Ан-124-100-100М вантажопідйомністю 150 тонн і морського патрульного середньої дальності Ан-74МП. У виставці братиме участь натурний Ан-148, який уже виконав 14 рейсів сполученням між Києвом і Харковом, Одесою й Сімферополем, у рамках яких перевезено 792 пасажири. Новий регіональний реактивний Ан-148 створюється Україною та РФ із застосуванням передових авіаційних технологій провідних авіавиробників, включаючи США, Німеччину, Францію, Велику Британію. У кооперації задіяно понад 240 підприємств з 14 країн. Презентований на Le Bourget Ан-74МП призначено для повітряного й морського патрулювання, проведення пошуково-рятувальних операцій, електронної й радіорозвідки, контролю забруднення акваторій.

Газета: 
Рубрика: