Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / КУЛЬТУРА

3 червня, 2009 - 00:00

П’ять зустрічей у Португалії

Із 2 по 4 червня в київському Будинку кіно проходить фестиваль, який знайомить наших глядачів із португальськими стрічками. Це роботи й визнаних митців, і представників нового покоління, в яких відображені сучасні течії кінематографа Португалії. Фестиваль відкрився романтичним фільмом «Тропічний ліс» (режисер Леонел Віера). Антоніу Кунья Телеш презентує кінодраму «Цілуй мене». Також у програмі є такі стрічки: комедія «Кортить додому» та драми «Безсмертні» та «Спокуса». Усі фільми демонструються зі субтитрами англійською мовою, вхід для глядачів — вільний. Фестиваль Португальського кіно проходить вже вп’яте завдяки Посольству Португалії та Національній спілці кінематографістів України.

Вогняне шоу

Із 5 по 7 червня відбудеться третій Київський фестиваль вогню — Kiev Fire Fest. У ньому візьмуть участь кращі театри вогню з Австрії, Швеції, Угорщини, Франції , України, Росії та Білорусі. Основна програма пройде в «Зеленому театрі» (на Парковій алеї). На відкритих уроках усіх бажаючих познайомлять з методикою мистецтва вогняних шоу. Також працюватиме ярмарок реквізиту, де можна буде ознайомитися зі спектром професійних інструментів для роботи з вогнем. А ввечері 6 червня на киян та гостей нашої столиці чекає яскраве вогненно-піротехнічне дійство. 7 червня відбудуться семінари представників шкіл барабанів — уроки гри від початкового й до вищого рівня. Крім того, глядачам покажуть шоу прапорів і вогняні спектаклі.

Iз танцями доведеться зачекати

Танцювальний конкурс «Євробачення-2009», який мав проходити восени в Баку (Азербайджан), не відбудеться. Його вирішили перенести на рік, повідомляється на офіційному сайті Євробачення. Основні причини: недостатня кількість учасників, фінансові труднощі й невисокий інтерес до шоу. До речі, Європейська мовна спілка збирається провести ряд реформ щодо організації танцювального конкурсу: зробити шоу привабливішим для учасників і телеглядачів, а також знизити фінансові витрати, пов’язані з його проведенням і телетрансляцією. Нагадаємо, танцювальне «Євробачення-2009» планувалося провести в жовтні. Вперше конкурс серед танцівників відбувся 2007 року. Його переможцями стали фіни (а українські конкурсанти Ілля Сидоренко та Юлія Акропірідзе зайняли другу позицію, торік перемогу отримали представники Польщі (українська пара — гімнастка Лілія Подкопаєва та професійний танцюрист Сергій Костецький завоювали «бронзу» — третє місце).

Пригоди Свіфта

Кінокомпанія Columbia Pictures доручить творцеві «Людей у чорному» Баррі Зонненфельду зйомки фільму за мотивами науково-фантастичних творів, об’єднаних назвою «Пригоди Тома Свіфта», повідомляє Variety. Персонаж на ім’я Том Свіфт уперше з’явився в серії книг 1910 року. Оригінальні романи були написані різними авторами, але виходили під псевдонімом Віктор Епплтон. У них ішлося про неймовірні пригоди батька й сина Свіфтів, найгеніальніших винахідників планети.

Голівуд уже намагався екранізувати цю серію, проте без особливого успіху. Так, у 60-х роках під керівництвом знаменитого танцівника й хореографа Джина Келлі було знято багатосерійний мюзикл за мотивами творів. У середині 1970-х Twentieth Century Fox мала намір зняти ще один фільм, але цей проект так ніколи й не було реалізовано.

Газета: 
Рубрика: