Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Ця виставка — оптимістичний акорд. Значить, все буде ОК!»

Фотоакція «Дня» в столиці Галичини додала настрою і львів’янам, і донеччанам, і полякам
19 травня, 2009 - 00:00
ВІДОМОМУ ПОЕТОВІ ІГОРЮ КАЛИНЦЮ СПОДОБАЛОСЬ

У Львові завершила роботу фотовиставка з найкращих світлин Х Міжнародного фотоконкурсу «День-2008». Нагадаємо, її було відкрито 29 квітня під час дня газети «День» у Національному університеті «Львівська політехніка». Львів став четвертим містом, де за цей рік побувала фотовиставка-2008. Раніше вона експонувалась у кількох виставкових залах Києва, Луцьку та Чернігові. За два тижні, впродовж котрих експозиція гостювала в найстарішому у Східній Європі технічному виші — «Львівській політехніці», її відвідали, попри тривалі травневі вихідні, понад тисячу поціновувачів і фотомистецтва, й газети «День». Причому не лише зі Львова та Львівської області, а й з Донецька та польського міста Лодзь. А участь у визначенні найкращої, на думку відвідувачів виставки, роботи взяло майже 200 осіб.

Приз глядацьких симпатій (80 голосів) отримала світлина «Я весь час думав тільки про тебе» Руслана Канюки. До речі, саме цей знімок фотокора «Дня» став беззаперечним фаворитом і у відвідувачів фотовиставки в Чернігові.

Серед тих, що найбільше сподобались відвідувачам, також фотомиті «У стилі хіп-хоп», «Мавка», «Типаж», «Кут світосприйняття», «Чекання», «Косар» та «Люблю кавун». А от фрагменти записів із Книги відгуків: «Ця виставка — оптимістичний акорд. Значить, все буде ОК!». «Дякуємо організаторам. Чекаємо із нетерпінням на нові роботи». «Мені сподобалося. Дуже жива і цікава виставка. І дуже потрібна»...

Закриття фотовиставки у Львові відбулося лише формально, адже після офіційно оголошених результатів глядацького голосування відвідувачі продовжували заходити до зали. Організатори з ключами в руках ще довго стояли біля входу, проте зачинити двері їм так і не вдавалося. Тільки пізно ввечері розпочався демонтаж фотовиставки у «Львівській політехніці».

Зі Львова виставка «День-2008» вирушить до Івано-Франківська, де на неї вже з нетерпінням чекають.

ВРАЖЕННЯ

Леся ДОВГАНИК, мешканка Львівської області:

— Унікальна, актуальна, надзвичайно потрібна виставка, котра дає можливість побачити багатогранну й неповторну Україну в будні і свята, світ мрій і життя малих та дорослих. Спонукає до роздумів, викликає захопленість майстерністю фотографів. Хай щастить організаторам!

Богдан ДАНИЛІВ, львів’янин:

— Тут дуже цікаво й різноманітно. Побільше б таких виставок із життя країни, що називається Україна. Я отримав від виставки море задоволення і радості. Бажаю ще більшого натхнення.

Галина ВОЛОШАНСЬКА, гостя з Донецька:

— Велике вам спасибі. Фото — просто супер. Як помічені деякі моменти!.. Дякую за позитив. Є над чим задуматися, коли бачиш поруч радість і сльози. Єдине побажання, щоби було більше чорно-білих світлин... Але й так дуже добре!

Олександр СОТНИК, Львів:

— Дякую газеті «День» за невтомне піклування про духовність нашого чудового народу. Прекрасна виставка! Я отримав масу задоволення. Приїздіть до нас частіше.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів. Фото автора
Газета: 
Рубрика: