Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

24 березня, 2009 - 00:00

«Швидкий» автомаркет

Компанія «АІС-Автозапчастини» відкрила автомаркет «Стоп&Гоу» в Запоріжжі. «Ми пропонуємо найзручніший формат для купівлі — автомаркет швидкого обслуговування, де назва магазина говорить саме за себе — «зупинився-поїхав». Клієнт може сам вибрати будь-який необхідний товар і отримати професійну консультацію технічного фахівця», — цитує директора Олександра Савича прес-служба компанії. Відкриття автомаркетів формату швидкого обслуговування найближчим часом також очікується в містах Житомир і Миколаїв. Таким чином, планується розвиток мережі магазинів такого типу по всій Україні, повідомляє Тетяна МАМАЛИГА.

Завод із виробництва мішків із лідерськими амбіціями

Українсько-російське спільне підприємство «Памібро» відкрило завод із виробництва паперових мішків у селі Брошнів-Осада (Івано-Франківська обл.), де буде створено 100 робочих місць. Згідно з повідомленням на офіційному веб-сайту Івано-Франківської облдержадміністрації, власники підприємства інвестували в будівництво приміщень і цехів нового заводу $4,5 мільйона, а в першу лінію, яка вже випускає продукцію, — 10 мільйонів євро. Потужність обладнання — 10 мільйонів одиниць на місяць для потреб будівельної, харчової й хімічної галузей. У повідомленні з посиланням на керівництво заводу говориться також про найближчі плани запустити ще одну лінію, яка спеціалізуватиметься на випуску малогабаритних мішків для продукції вагою до 5 кг. На підприємстві встановлено обладнання німецької компанії Windmoller&Holscherі. Представники спільного підприємства зазначають, що встановлення «суперсучасного» німецького обладнання дозволить «Памібро» увійти в п’ятірку світових лідерів із виробництва паперових мішків. Уже в травні компанія планує збільшити виробництво вп’ятеро, а через п’ять-шість років — стати світовим лідером із виробництва цієї продукції.

Розпочато випуск «спільних» електровозів

Український завод «Луганськтепловоз», 2007 року придбаний російською компанією «Трансмашхолдинг» (ТМХ), розпочав випуск магістральних вантажних електровозів постійного струму спільно з одним з підприємств ТМХ — Новочеркаським електровозобудівним заводом (НЕВЗ, Ростовська обл.). Як повідомив ТМХ, локомотив 2ЕЛ-4 створено на основі електровоза 2ЭС4К «Дончак», який з червня 2008 року випускається на НЕВЗ. Проект програми з оновлення рухомого складу Українських залізниць передбачає закупівлю в 2008 — 2020 рр. 555 вантажних електровозів постійного струму, зазначає ТМХ. Голова правління «Луганськтепловозу» Віктор Бикадоров, слова якого наводяться в повідомленні, додав, що ресурс вантажних електровозів, які здійснюють основну частку перевезень на електрифікованих ділянках залізниць України, практично вичерпано. Дослідний зразок 2ЕЛ-4 передано в експлуатацію на Донецьку залізницю й приписано до депо «Красний Лиман».

«Харчова» армія

Українські харчові підприємства, що надають послуги з організації харчування військовослужбовців Збройних сил України, створили Асоціацію харчових підприємств «Армія», повідомила прес-служба Міністерства оборони. Створення асоціації узгоджено з Антимонопольним комітетом України, до її складу увійшли господарські суб’єкти, приватні підприємства й товариства з обмеженою відповідальністю, що забезпечують харчування військовослужбовців. Основною метою створення асоціації є «відкритий діалог» із військовослужбовцями, командним складом військових частин, громадськими організаціями з приводу удосконалення й перспектив розвитку системи харчування у ЗС України. З 2006 року у Збройних силах було розпочато експеримент із переходу системи харчування військовослужбовців на систему аутсорсингу. Повністю на систему організації харчування військовослужбовців господарськими суб’єктами ЗС перейшли 2008 року й на сьогоднішній день послугами цих підприємств користуються близько 60 тисяч військових.

Готельна індустрія Харкова знайшла інвесторів

Компанія DCH Real Estate, що входить до групи Development Construction Holding (DCH), і компанія IMTC-MEI (США) 18 березня в Харкові підписали меморандум про співробітництво в сфері розвитку готельної індустрії Харкова. Про це сказано в повідомленні DCH. Підписуючи меморандум, компанія IMTC-MEI діяла від імені міжнародної готельної мережі Wyndham Hotel Group International. «Ринок Харкова потенційно цікавий для одного з найсильніших світових операторів готельного бізнесу», — зазначив директор європейських проектів IMTC-MEI Шон Рейган. Він підкреслив, що IMTC-MEI бачить можливості правильного структурування готельного проекту й готовність міжнародних фінансових організацій брати участь у ньому. Директор DCH Real Estate Надія Лисенко зазначила, що готельне господарство Харкова має потребу в серйозних інвестиціях, що особливо очевидно в контексті підготовки міста до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року. «Група DCH готова виступити як інвестор відповідних проектів, однак необхідними умовами цього є співробітництво із професійними операторами готельного бізнесу й готовність міжнародних фінансових інститутів до співфінансування подібних проектів», — підкреслила вона.

Газета: 
Рубрика: