Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

ЛИСТ ГОЛОВНОМУ РЕДАКТОРУ

14 лютого, 2009 - 00:00

Дорога Ларисо Олексіївно!

Від усієї університетської спільноти щиро дякуємо за можливість долучитися до сучасного культурно-мистецького формату через співпереживання, роздуми з авторами і героями світлин Х фотовиставки газети «День». Глибоко переконані, що інтелектуальна напруга газети «День», її елітарність, високий професіоналізм визначають, якою має бути сучасна газета, і, відповідно, рівень читача.

Газета «День», передплачена на усіх факультетах і гуманітарних кафедрах університету, за свідченнями викладачів, стала щоденною духовною потребою. Дякуємо вам за те, що, створивши своєрідну «гуманітарну ауру», долучили до неї й студентів, і науковців Волинського національного університету.

З глибокою повагою

Ігор КОЦАН, ректор Волинського
національного університету ім. Лесі Українки

Добрий день, пані Івшина!

Передплачую вашу газету, вона мені дуже подобається. Друкуються дуже серйозні статті на історичні, моральні й патріотичні теми. Чого тільки варта стаття «У війни не жіноче й не людське обличчя». Ви перші відважилися порушити тему моралі солдат. Пам’ятаю, після війни багато солдат-фронтовиків вихвалялися своїми сексуальними здобутками в Німеччині.

Друга тема: це стаття Дімарова, як знищували в часи війни чоловіче населення України. Про це поміж собою говорили колишні фронтовики, це було відомо багатьом людям. Але тему вперше підняла ваша газета. Газета дуже мені подобається. Деякі статті розтиражовую і віддаю людям, а також у школи. Дуже прошу вас: допоможіть мені придбати книжки «Україна Incognita», а також відеокасету «Норильське повстання». Моя сестра та її чоловік були учасниками цього повстання.

Шановна пані Ларисо, був перший геноцид українців, коли знищували людей голодом, другий — коли посилали на фронт українців без зброї: попереду німці, а позаду «заградвідділи». Третій геноцид відбувається тепер, коли є сотні книжкових кіосків і немає жодної української книжки чи газети. Де ж наші депутати-українці? Чому мовчить Президент?

Пані Івшина, бийте на сполох! З повагою,

Йосиф ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Газета: 
Рубрика: