Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Безпритульних собак «усиновлюють» німці

13 вересня, 2008 - 00:00
ФОТО МАРІЇ ШТАНЬКО

Понад 20 львівських дворняжок стануть іноземцями. Безпритульних тварин вирішили «усиновити» німці. На українських дворняг там уже чекають господарі. Як розповів «Дню» Олександр Стаєнний, директор ЛКП «Лев», яке займається безпритульними тваринами, в червні у Львові побували представники Німецького товариства захисту тварин, які провели зйомки та написали історії про львівських безпритульних песиків та котиків. По поверненні до Німеччини вони розмістили розповіді та фото на сайті свого товариства, а люди мали змогу почитати історії тварин і долучитися до їхнього порятунку.

«Німці дуже допомогли. Вони зібрали пожертви і забирають тварин, кожна з них отримає господаря й дім. Таким чином вони виявляють гуманне ставлення до тварин, які приречені на животіння тут у нас. Сподіваюсь, що ми й далі контактуватимемо з німецькими колегами і перейматимемо їхній досвід», — каже Олександр Стаєнний.

До речі, до Німеччини поїдуть 21 песик і два котики. Пан Олександр каже, що німці не надто прискіпувались до вигляду тварин. Серед них є великі і маленькі, короткошерсті і пухнасті, вагою від 10 до 50 кг. Більше того — один із песиків не має ноги, ампутувати кінцівку тваринці довелося через складний перелом. Загалом із ЛКП «Лев» за кордон поїдуть сім собак, решту тварин переселять з притулку тварин «Милосердя».

Вирушать у подорож чотирилапі вже за кілька днів. А на 12 вересня в приміщенні Львівської міської ради заплановано конференцію на тему «Охорона безпритульних тварин: нові методи вирішення існуючих проблем у місті». У конференції візьмуть участь представники міської влади Львова та товариств захисту тварин, німецькі колеги, з яким налагоджена тісна співпраця. Конференцію присвячено обговоренню актуальних проблем у сфері охорони безпритульних тварин та методів, які застосовуються у державах — членах ЄС.

Також уже вдруге німці привезуть до Львова велику гуманітарну допомогу для тварин: обладнання для ветеринарного кабінету, якого бракує комунальному підприємству «Лев».

До речі, за оцінками експертів, у Львові проживає понад 12 тис. безпритульних тварин. Наразі долею понад 250-ти опікується притулок «Милосердя» та 37-ми — ЛКП «Лев», решта ж тварин живуть просто на вулиці.

Тетяна ТУРЧИНА, Львів
Газета: 
Рубрика: