Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / УКРАЇНА

24 червня, 2008 - 00:00

БЮТ віддасть прем’єра в руки регіоналів

Народні депутати фракції БЮТ пропонують спеціальну процедуру голосування при розгляді у Верховній Раді проекту Постанови «Про відповідальність Кабінету Міністрів України». Відповідний проект постанови депутатів фракції БЮТ Миколи Томенка, Андрія Портнова та Володимира Пилипенка зареєстровано у Верховній Раді в понеділок. Документом пропонується голосувати за вищезгаданий проект постанови руками, а не за допомогою електронної системи. «Голова Верховної Ради в алфавітному списку зачитує прізвище, ім’я та по батькові кожного народного депутата, а також назву депутатської фракції, до складу якої входить такий народний депутат. Кожний народний депутат, чиє прізвище оголошено, в тому випадку, якщо він голосує «за», підіймає руку й оголошує «за». Якщо він голосує «проти» або «утримався» — не піднімаючи руки, оголошує про відповідне рішення», — говориться у проекті постанови. Автори документу вважають, що така процедура необхідна у зв’язку з тим, що «питання відповідальності уряду є важливим для держави і суспільства», а також тому, що склад Кабінету Міністрів було обрано у такий самий спосіб.

«Вавілон» до суду довезе

Виконуючий обов’язки голови СБУ Валентин Наливайченко впевнений у тому, що замовника системи підкупу виборців «Вавілон» під час виборів київського мера та міськради буде засуджено. За його словами, всі матеріали у справі передані у Генеральну прокуратуру для порушення кримінальної справи. «Продовжує надходити інформація від гуртожитків, від тих, кого залучали як агітаторів, люди вказують конкретні суми готівкою, конкретні транспортні засоби», — повідомив Валентин Наливайченко. За його словами, СБУ вдалося ліквідувати систему «Вавілон» у більшості районів Києва під час виборів. Він додав, що причетну до застосування такої технології політичну силу буде встановлювати Генпрокуратура на підставі переданих матеріалів.

Митники виявили велику партію контрабандних телефонів і ноутбуків

Співробітники Київської регіональної митниці та Служби Безпеки України внаслідок митного огляду вантажу, що прямував із Німеччини до України, виявили велику партію контрабандних телефонів Nokia і ноутбуків Aser і Toshiba. Як повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу Державної митної служби України, перевізником вантажу є громадянин Польщі. Як підставу для переміщення вантажу через митний кордон України митному органу надані документи, де заявлено, що переміщується партія столового посуду й кухонних приладів. Однак після проведення митного огляду напівпричепа були виявлені не вказані в супровідних документах 5,75 тис. мобільних телефонів і портативних комп’ютерів, а також установка для висушування повітря. Контрабанда була розміщена посередині напівпричепа, з бокiв обкладена коробками, що заважало їхньому виявленню без повного розвантаження напівпричепа. Загальна сума контрабанди й кухонного посуду становить 12,6 млн. гривень. Вищезгадані дії порушують митні правила й передбачають відповідальність за статтею 352-ю Митного кодексу України. Митники вилучили вантаж і транспортний засіб.

З початку року в Криму відпочило понад мільйон осіб

З початку цього року 1 млн. 10,8 тис. осіб відпочили в Криму — це на 6,8% бiльше аналогічного періоду минулого року. Кількість відпочиваючих розрахована за методикою Національної академії природоохоронного й курортного будівництва. Про це зазначається в оперативних даних Міністерства курортів і туризму Криму, повідомляє Glavred.info з посиланням на УНІАН. За даними виконкомів і райдержадміністрацій курортних регіонів, організовано в санаторно-курортних установах і туристських підприємствах Криму відпочили 290 тисяч осіб, що на 0,9 % менше, ніж за аналогічний період 2007 року. При цьому нині в Криму працює більше здравниць і туристичних підприємств і їхня заповнюваність вища, ніж за аналогічний період минулого року. Цього року Крим планує прийняти на відпочинок понад шість мільйонів осіб.

Газета: 
Рубрика: