Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

ПРИВАТНЕ ЖИТТЯ

5 березня, 2008 - 00:00


Олена Франчук придбала маєток у Лондоні за 800 мільйонів гривень

В останній день зими лондонська газета Evening Standard повідомила про те, що донька Леоніда Кучми Олена Франчук стала власницею найдорожчого на нинішній момент маєтку в британській столиці. У фонді Віктора Пінчука «Українській правді» не стали коментувати цю інформацію.

За повідомленням видання Evening Standard, Олена Франчук (саме вона, а не її чоловік) придбала п’ятиповерховий будинок по вулиці Upper Phillimore Gardens за 80 мільйонів фунтів стерлінгів, що в перерахунку складає понад 800 мільйонів гривень. Нова власність Олени Франчук посідала п’яте місце у рейтингу найдорожчих маєтків у Британії за 2006 рік у версії журналу «Форбс». Тоді ціна цього будинку була вказана в розмірі 25 мільйонів. Власність доньки Леоніда Кучми з 1941 по 1997 рік була школою для дівчат. Після ремонту площа маєтку складає 18 тисяч квадратних футів (близько двох тисяч квадратних метрів). В описі «Форбсу», будинок обладнаний ліфтом на вісім персон, двома обідніми кімнатами, дев’ятьма спальнями, сімома ванними кiмнатами, басейном, спортзалом, сауною. Все освітлення в будинку комп’ютеризоване. Підземний тунель поєднує будинок з гаражем на три місця. Ззовні також розташований японський сад з водоспадом.


Лучано Паваротті помер із боргами в розмірі $15 мільйонів

Великий оперний співак Лучано Паваротті помер із боргами в $15 мільйонів, однак залишив після себе досить багато нерухомості в Італії, США і Монте-Карло. У 100-сторінковому документі нотаріус Джорджіо Каріані спробував оцінити реальний матеріальний стан співака, щоб уникнути судових позовів за його спадщину, пише newsru.com з посиланням на The Telegraph.

Згідно з італійськими законами, половина статку Паваротті повинна відійти його дочкам, чверть — його другій дружині Ніколетте Мантовані. Разом із тим Паваротті вказав у своєму заповіті, що чверть його власності (квартира в Нью-Йорку і твори мистецтва, що знаходяться в ній ) повинні також перейти Мантовані.

Сім’я великого тенора не збирається влаштовувати скандалів через його гроші, однак, очевидно, три дорослі дочки Паваротті захочуть точно виміряти вартість американської власності батька, щоб його вдова не отримала більше половини, що заповідалась їй. «Немає ніяких суперечок між дочками Лучано і мною», — заявила Мантовані минулого року в телевізійному інтерв’ю. Вона також зізналася, що страждає розсіяним склерозом і проходить лікування в США.

Тим часом суд у Пезаро намагається з’ясувати, чому Паваротті, який помер минулого вересня у віці 72 років, в останній момент вирішив передати свою нью-йоркську нерухомість Мантовані.

Тим часом стало відомо, що Паваротті помер із боргом $15 мільйонів на його рахунку та $7 мільйонів за заставною. Проте на інших рахунках у банках Модени знаходиться близько $8 мільйонів. Він також володів двома великими віллами в Модені й Пізаро з басейнами та великими земельними ділянками. У Модені знаходиться ресторан Паваротті, іподром, стайні, а також ще дев’ять квартир. У нього була квартира з двома спальнями в Монте-Карло. Також до списку власності тенора входять його гонорари, твори мистецтва, коштовності й сценічні костюми.

Газета: 
Рубрика: