Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

На каву до акторів,

або Тет-а-тет iз «зіркою»
27 лютого, 2008 - 00:00
ХАРИЗМАТИЧНИЙ ОЛЕКСІЙ ВЕРТИНСЬКИЙ ПЕРШИМ ВІДКРИВ «ТЕАТРАЛЬНІ ЧЕТВЕРГИ...»

Я к приємно опинитися у затишному місці з приємними людьми за цікавою розмовою... А коли це кав’ярня, запашна кава на столі та поруч твій улюблений актор, якого можна побачити лише на сцені, то здається, що ти опинився за лаштунками театрального життя, посвячений в таїну мистецтва. Актор став ближчим, відкритим до спілкування. Адже неофіційна обстановка налаштовує на відверті розмови. Тому Молодий театр спільно з мережею кав’ярень «Кофе-Тайм» вирішив відновити давню традицію таких творчих вечорів. Вони пропонують поцiновувачам мистецтва у невимушеній атмосфері поспілкуватися з відомими театральними діячами.

— Кав’ярня від початку своєї історії існувала як місце, де люди, збираючись разом, обговорювали різні новини і мистецькі теми, — говорить директор по маркетингу компанії «Фуд-мастер» Олександр Нечипась. — Тому ми спробували влаштувати творчу зустріч саме в нашій кав’ярні. Ідея виявилася цікавою як для театру, так і для «Кофе-Тайму». У майбутньому такі заходи ми плануємо проводити регулярно, хоча б раз на місяць. Це повинно бути доступно всім бажаючим, але поки що, через брак місць, не розроблено принцип запрошення відвідувачів...

Прем’єрою вечора, який об’єднав людей різних поколінь та поглядів любов’ю до мистецтва, став «Театральний четвер у «Кофе-Тайм». Запрошені гості могли насолодитися компанією неординарного та непередбачуваного актора Молодого театру Олексія Вертинського. Здавалося, що весь простір залу заполонила його шалена енергетика, і не можливо було пропустити жодного слова захоплюючої розповіді. Актор із запалом реагував на запитання, поставлені відвідувачами, і вони могли від душі посміятися з його оригінальних відповідей. Цікаві факти з життя актора, історії про початок його творчої кар’єри, кумедні випадки на виставах та під час кінозйомок не залишили байдужими нікого з присутніх.

Художній керівник і головний режисер Молодого театру Станіслав Моїсеєв розповів: «Такої форми спілкування потребують насамперед глядачі. Нині інтерес до театру помітно зріс, і це незаперечний факт. Вже давно скрізь у Європі провідні актори проводять творчі зустрічі з глядачами у неформальній атмосфері. Участь у таких вечорах є одним із творчих і громадських обов’язків актора, який має популяризувати й пропагувати свій театр, звертати на нього увагу не лише шляхом власної присутності на сцені. То ж цей проект дає можливість клієнтам мережі кав’ярень «Кофе- Тайм» і небайдужим до мистецтва людям познайомитися ближче з відомими обличчями театрального простору».

За словами організаторів, наступними гостями стануть популярні актори Молодого театру: Тамара Яценко, Станіслав Боклан, Ірма Вітовська, Римма Зюбіна та інші. Вже пізніше планується залучати до співпраці й творчу молодь.

Ольга КОВАЛЕНКО
Газета: 
Рубрика: