Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

25 грудня, 2007 - 00:00

Перевірений трубою. Аеродинамічною

У Китаї побудовано, й в урочистій обстановці виведено зі складального цеху перший регіональний реактивний літак ARJ21 на 70 пасажирів. У його розробці брав участь АНТК ім. Антонова (Київ). Згідно із повідомленням прес-служби АНТК, генеральний конструктор АНТК Дмитро Ківа дав високу оцінку досвіду співробітництва з Китайською авіабудівною корпорацією AVIC-I в рамках програми ARJ21. «Ця програма стала одним із важливих етапів нашого довгострокового співробітництва з китайськими літакобудівниками. Сьогодні ми продовжуємо розвиток цього проекту», — сказав на урочистості генконструктор. Відповідно до контракту, укладеного з китайською стороною, українські фахівці провели комплексне проектування, включаючи аеродинамічне проектування суперкритичного крила літака, геометричне визначення й інтегральний аналіз міцності конструкції, а також виконали необхідні випробування в аеродинамічних трубах. Випробування у трубі пройшли не лише моделі крила, але й інші агрегати літака, а також моделі лайнера загалом. За даними AVIC-I, в кооперації зі створення ARJ21 взяли участь вісім китайських і 19 міжнародних авіавиробників, включаючи українського розробника. Складання першого літака було розпочато у грудні 2003 року в Сіані, Шанхаї, Ченду, Шень-Яні. Перший політ заплановано на березень 2008 року.

Конвергенція телекомунікаційних послуг

Представники двох аналітичних компаній iKS Consulting і AC&M Consulting, які регулярно досліджують ринок зв’язку України, по-різному оцінюють результати придбання російським ВАТ «Вимпелком» компанії Golden Telecom Inc. «Вимпелком» володіє в Україні 100% акцій ЗАТ «Українські радіосистеми» (УРС, TB Beeline, Київ) — четвертим за кількістю абонентів стільниковим оператором у країні, і Golden Telecom — ТОВ «Голден Телеком» (Київ), що надає послуги як мобільного зв’язку (Одеса, Київ), так і фіксованого. Згідно зі спільним прес-релізом компаній, вказана операція повинна призвести до перетворення «Вимпелкому», з переважно мобільного оператора, на інтегрованого провайдера послуг зі стійкими позиціями на ринках широкосмугового доступу в інтернет, передачі даних і мобільного зв’язку, створенню першого інтегрованого провайдера телекомунікаційних послуг, виходу компанії на суміжні ринки, де Golden Telecom має інфраструктурні переваги. Аналітик iKS Consulting Микола Оліярник стверджує, що внаслідок злиття компаній може утворитися могутній конвергентний оператор. «Незважаючи на впровадження компанією «Укртелеком» послуги мобільного зв’язку, йому ще зарано говорити про конвергенції фіксованих і мобільних послуг. У «Вимпелкому» з «Голден Телекомом» тут більше перспектив», — додав він.

Зайвий елеватор — на продаж

Антимонопольний комітет України дозволив київському ТОВ «Ера Грейн» придбати елеватор у Барі (Вінницької обл.), який належить ТОВ «Луї Дрейфуз Коммодітіз Україна». Як повідомляється у прес-релізі АМКУ, ТОВ «Ера Грейн» планує надавати послуги з приймання, первинної обробки та зберігання зерна. ТОВ «Луї Дрейфуз Комодітіз Україна» входить до складу міжнародної групи компаній Louis Dreyfus Group. Як повідомила компанія, потужність вказаного елеватора становить 32,5 тисячі тон одночасного зберігання. За словами представника компанії, рішення продати цей елеватор пов’язане з тим, що компанія володіє елеваторами у Вінницькій області, й вона хотіла б розширити представленість своїх елеваторів у інших областях.

Газета: 
Рубрика: