Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Хто отримає безкоштовні візи для в’їзду до ЄС

15 грудня, 2007 - 00:00

12 категорій громадян України зможуть отримувати безкоштовні візи для в’їзду на територію Європейського Союзу після початку чинності відповідної угоди між Україною та ЄС. Про це повідомив директор департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Борис Базилевський у п’ятницю на прес- конференції. Початок дії угоди між Україною та ЄС про спрощення оформлення віз планується на початку 2008-го року. Як повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес- службу МЗС, безкоштовні візи на 90 днів зможуть отримати пенсіонери, інваліди й особи, які їх супроводжують, діти до 18 років і діти до 21-го року, якщо вони перебувають на утриманні, учні, студенти, аспіранти, супроводжуючі вчителі, особи, які подорожують для відвідування важкохворих родичів або для участі в похоронах, особи, які подорожують у гуманітарних цілях або для отримання медичної допомоги.

Журналісти зможуть отримати безкоштовні багаторазові візи на 5-річний термін, додали в прес-службі МЗС. Крім того, безкоштовні візи терміном на 1 рік можуть отримати діячі науки, культури та мистецтва, спортсмени та особи, що їх супроводжують, водії, члени бригад поїздів, рефрижераторів, локомотивів.

П’ятирічні багаторазові візи зможуть отримати члени офіційної делегації органів державної влади, органів державного місцевого самоврядування.

Плата за оформлення п’ятирічних багаторазових віз для бізнесменів становитиме 35 євро. Інші категорії громадян України будуть отримувати візи терміном 90 днів, плата за оформлення яких встановлена в розмірі 35 євро.

Як повідомлялося, 29-го листопада Рада Міністрів Європейського Союзу схвалила угоди Україна-ЄС про спрощення візового режиму і про реадміссію. Для того, щоб угоди набрали чинності з січня 2008-го року, необхідна ратифікація їх Верховною Радою України.

Газета: 
Рубрика: