Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Фестиваль... марихуани

27 листопада, 2007 - 00:00

В Амстердамі завершився 20-й Міжнародний фестиваль Cannabis Cup, переможцем якого стала одна з найбільших і найвідоміших у цій сфері компаній Green House Seeds, повідомляє РІА «Новости». Цей єдиний у своєму роді захід збирає до столиці Нідерландів любителів виготовлених з конопель марихуани й гашишу з усього світу. Його беззмінний організатор — американець, головний редактор журналу High Times Стівен Хейгер, що видається в Нью-Йорку.

У змаганні на звання найкращого виробника насіння й кущів конопель і продуктів з них цього року взяли участь 25 компаній і 21 кофішоп — голландські заклади, де можна вживати легкі наркотики — марихуану та гашиш. Офіційний сайт фестивалю запрошував усіх бажаючих стати суддями цих змагань. Для цього було достатньо зареєструватися в штаб-квартирі організаторів фестивалю в Амстердамі, сплативши 200 євро. Судді мали можливість дегустувати на виставці запропоновані різними виробниками й кофішопами сорти марихуани, виставляючи їм оцінки. Для цього потрібні незвичайні здоров’я й сила, оскільки доводиться дегустувати до 30 сортів марихуани за день. Тим, хто в результаті відключався від зовнішнього світу й уже не міг брати участь у дегустації, надавали кімнату відпочинку...

Крім наркотиків на виставці були представлені виготовлені з конопель пиво, вино, лікери, олія, шоколад, льодяники й тістечка з марихуаною, косметика з інгредієнтами з конопель, папір для самокруток і аксесуари для куріння, книжки про коноплі та марихуану, зокрема, про вирощування конопель і застосування продуктів з неї, зокрема, в медицині, а також картини й плакати.

Перший фестиваль Cannabis Cup відбувся в Амстердамі 1987 року з ініціативи редактора журналу High Times Стівена Хейгера. Зі змінним успіхом фестиваль відбувається щорічно вже 20 років. Cannabis Cup залучає з всього світу людей, які бажають віддати належне духовному, медичному, промисловому та рекреаційному застосуванню конопель.

Газета: 
Рубрика: