Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

27 жовтня, 2007 - 00:00

Кожного місяця — нова точка

Київська компанія з управління активами «Конкорд Ессет Менеджмент» планує до кінця 2008 року збільшити активи в управлінні до 1,5 мільярда гривень і зайняти як мінімум 30% ринку управління активами публічних інвестиційних фондів, повідомив управляючий директор компанії В’ячеслав Бондарчук. Він наголосив, що компанія збирається досягнути цієї мети, активно розвиваючи власну роздрібну мережу, підтримуючи низький поріг входу у фонди для інвесторів, нульову комісію за вхід/виходи, а також активно застосовуючи прийоми споживчого маркетингу. Управляючий директор уточнив, що наразі власна мережа продажу включає Київ, Дніпропетровськ, Донецьк, Львів, а найближчим часом пошириться на Харків і Запоріжжя. За його словами, у подальшому планується кожного місяця відкривати по новій точці продажу в регіонах і покрити всю країну.

Перший серійний Ан-148 буде зібрано до кінця року

ВАТ «Воронезьке акціонерне літакобудівне товариство» (ВАСО) й київський завод «Авіант» (входить до української держкорпорації «Авіація України») підписали графік поставки комплектуючих і виробництва Ан-148 на 2008—2010 роки, повідомив генеральний директор ВАСО Михайло Шушпанов. За його словами, всі юридичні й технічні питання за контрактом врегульовано. «Цей контракт-графік дозволить ВАСО виконати виробничу програму «Об’єднаної авіабудівної корпорації» з випуску нового регіонального літака», — сказав Шушпанов і зазначив, що серійне виробництво Ан-148 у Воронежі та Києві вже розпочалося. Як повідомили у керівництві держконцерну «Авіація України», в Києві відбулося спільне засідання українських і російських учасників проекту створення літака Ан-148, на якому були відпрацьовані всі ключові питання з виконання виробничого плану на 2007—2012 роки, що передбачає випуск 96 літаків Ан-148. Перший серійний на потужностях у Києві, за словами представника держконцерну, повинен бути зібраний до кінця поточного року.

Зерноторговці купують елеватори

Антимонопольний комітет України дозволив київському ТОВ «Зерноторговельна компанія», яке входить до групи «Зерноторговельна компанія Олсідз Україна», придбати цілісні майнові комплекси київського АКБ «ТАС-Комерцбанк» у селах Шевченкове та Жовтневе Миколаївської області. Як повідомляється в інформації АМКУ, основним видом діяльності ТОВ «Зерноторговельна компанія» є закупівля та продаж зернових. У ТОВ «Зерноторговельна компанія» уточнили, що майнові комплекси в Шевченковому та Жовтневому являють собою елеватори зі зберігання зерна.

«Класні» офіси

Київська консалтингова компанія «Українська Торгова Гільдія» («УТГ») розпочала набір орендарів у бізнес-центр класу «В» «Кепітал Хол», який відкриється в історичній частині Києва по вул. Жилянській. Бізнес-центр буде введено в експлуатацію наприкінці квітня 2008 року. Загальна площа дев’ятирівневого БЦ складає 12 тис. м 2 , із них орендна — 8 тис. м 2 . «Велику ініціативу у розгляді пропозиції виявляють представники великих банків, посольств, фірм із солідною репутацією», — говориться в повідомленні з посиланням на керівника офісного напрямку компанії Тетяну Копилець. За її словами, на ринку існує гострий дефіцит пропозиції якісних офісних площ. За даними Т. Копилець, офісні центри класу «А» заповнені практично на 100%. «Заповнюваність офісних центрів класу «В» також є близькою до цього показника, тому я вважаю, що у найкоротші терміни ми наберемо орендарів у престижний діловий центр і переключимо свою увагу на три інші об’єкти», — наголосила вона. Згідно з дослідженнями УТГ, київський ринок якісних офісних площ продовжує зростати.

Труби виробляються згідно стандартів. Аудит це підтвердив

Група аудиторів канадського Інституту менеджменту якості (QMI) за результатами щорічного аудиту підтвердила відповідність системи управління Харцизького трубного заводу (ХТЗ, Донецька обл.) вимогам міжнародних стандартів ISO 9001:2000, ISO 14001:2004, OHSAS 18001:1999, повідомляється у прес-релізі компанії. «Усі аудитори були одностайні в тому, що вони рекомендуватимуть продовжити дію сертифікатів зі всіх трьох складових інтегрованої системи управління ХТЗ», — йдеться у повідомленні. Згідно з ним, в аудиторському висновку відмічена налагоджена на ХТЗ робота з попередження й ліквідації аварійних ситуацій, встановлення й аналізу причин виникнення надзвичайних подій, можливість контролю усього технологічного процесу, а також високий рівень компетентності працівників підприємства та якість організації охорони праці. За словами генерального директора ХТЗ Андрія Шишацького, на якого посилається прес-служба, Харцизький трубний завод має намір також сертифікувати систему управління за новими стандартами ВАТ «Газпром» (РФ) серії 9001 і DNV (однієї з найбільш авторитетних і великих міжнародних сертифікаційних організацій).

Лізингові мільйони

Чистий прибуток ВАТ «Укртранслізинг» за підсумками січня-вересня 2007 року становила 2,07 мільйона гривень, тоді як аналогічний період 2006 року підприємство завершило з чистим збитком 1,93 мільйона гривень. Згідно з офіційним звітом підприємства, його чистий прибуток за дев’ять місяців поточного року збільшився у 12,27 разів — до 157,8 мільйона гривень. Чистий прибуток «Укртранслізингу» у третьому кварталі цього року виріс більш ніж удвічі у порівнянні з аналогічним періодом 2006 року — до 18,45 мільйона гривень, чистий прибуток компанії становив 708 тисяч гривень.

Газета: 
Рубрика: