Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Мозговий знову запрошує...

10 і 11 жовтня в Палаці «Україна» сольну програму презентує відомий композитор і співак
5 жовтня, 2007 - 00:00
МИКОЛА МОЗГОВИЙ: «ЯКИЙ ЖЕ ЦЕ СЮРПРИЗ, ЯКЩО ПРО НЬОГО ЗАЗДАЛЕГІДЬ РОЗПОВІСТИ?» / ФОТО БОРИСА КОРПУСЕНКА / «День»

Виступати два дні поспіль на головній сцені нашої країни зважиться не кожний артист, але Микола Петрович Мозговий не з боязкого десятка. Він не прагне ховатися за спини колег (виступатиме без підтанцівки, бек-вокалістів, почесних гостей, переодягнень костюмів і без хвалебних промов щодо винуватця вечора), а підготував на суд публіки нову концертну програму.

— Просто вийду на сцену й співатиму, — розповів «Дню» Микола Мозговий. — Дещо прозвучить під мій власний акомпанемент (рояля), а деякі пісні — в супроводі оркестру. Обіцяю, що ніякої «фанери» не буде, а все тільки «вживу». Я запрошую глядачів поринути у світ моїх віршів і мелодій. Прозвучать прем’єри, а також відомі пісні, але в нових аранжуваннях (усього 20 композицій). Я прикидав і гадаю, що укладуся в півтори-дві години.

Знаєте, я дивуюся багатьом своїм колегам, які буквально обривають телефон і запитують — невже правда, що я знову вирішив дати сольний концерт? Так, правда! І нічого екстраординарного я в цьому не вбачаю. Артист повинен виступати, не втрачати зв’язок із публікою. А то деякі, особливо молоді співаки, довго й нудно розповідають в усіх інтерв’ю, яке «супершоу» вони підготували, скільки візажистів, дизайнерів та інших фахівців над ними працювали... і коли показують це «диво», воно чомусь не зачіпає душу глядачів.

— Миколо Петровичу, дві години співати «вживу», як сказали б молоді глядачі, — це «круто». Навіщо так себе навантажувати? Це ж фізично досить важко. Адже можна запросити на «розігрів» юні таланти або когось із колег з естрадного цеху (благо, немало українських співаків виконують ваші пісні): нехай себе покажуть, хороші слова про вас скажуть, а ви в паузі дух переведете та дифірамби послухаєте...

— Мені ще рано почивати на лаврах. Так, хороші слова про себе улюбленого слухати приємно, але наскільки вони щирі? Я вважаю, що якщо вже ти оголошуєш, що виступиш із сольною програмою, то не викручуйся, будь чесним перед глядачами. Кожний концерт — це твій творчий звіт перед публікою. Хочеш когось запросити в програму виступити — будь ласка, але це вже буде не «сольник», а збірна «солянка». До речі, минулого року, презентуючи вечір, присвячений 35-річчю творчої діяльності, я нікого спеціально з колег не запрошував і тепер вчиняю так само. Хто захоче прийти і послухати мої пісні — той і прийде. А найбільшим подарунком для мене стало — це побачити, що всі крісла Палацу «Україна» зайняті і коли після концерту вишли рецензії, де написали, що «Мозговий дав справжній майстер-клас»... Повірте, заради цього варто писати пісні й виступати на сцені.

— Говорять, що цього разу ви презентуєте новий кліп, а які ще будуть сюрпризи для публіки?

— Який же це сюрприз, якщо про нього заздалегідь розповісти? Приходьте на концерт і все самі побачите й почуєте.

Тетяна ПОЛІЩУК, «День»
Газета: 
Рубрика: