Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

1 вересня, 2007 - 00:00

На тбіліських вулицях з’являться українські автобуси

Корпорація «Богдан» до кінця року поставить на адресу мерії Тбілісі (Грузія) 360 міських автобусів малого класу А092.01 на суму, більшу за $10 мільйонів. Як повідомив прес-секретар корпорації «Богдан» Сергій Красуля, корпорація виграла тендер, оголошений мерією Тбілісі, й, як очікується, наприкінці тижня — початку наступного буде підписаний відповідний контракт. «Мерія Тбілісі розширює мережу міських маршрутів на околиці міста, у зв’язку з цим поповнює парк автобусів», — зазначив прес-секретар корпорації. Технічні деталі контракту сторони вже узгодили. Банком, який гарантує виконання зобов’язань за договором, виступив Промінвестбанк (Київ). Як повідомив С. Красуля, перша партія автобусів — 100 одиниць — буде відправлена з Іллічiвського морського порту орієнтовно 24 вересня.

Газ — до п’яти тисяч будинків

ТОВ «Скадовськгазсервіс» побудує у Херсонській області газопровід високого тиску Скадовськ — Лазурне, а також забезпечить будівництво вуличних газопроводів у Лазурному й інших чотирьох селах, розташованих уздовж мережі. За словами голови Херсонської області Бориса Силенкова, загальна протяжність газопроводів складе близько 33 км. Мережа забезпечить поставку газу до 5 тисяч будинків і 59 пансіонатів. Вартість робіт перевищить 17 мільйонів гривень. Експлуатуватиме збудовані мережі «Скадовськгазсервіс», спеціально створений для реалізації цього проекту.

Дорожні новини телефоном

ТОВ «Астеліт» (ТМ life:) надаватиме київським абонентам інформацію про ситуації на дорогах столиці. Згідно з прес-релізом компанії, новий сервіс «Дорожні новини Києва», реалізований через SMS-повідомлення, покликаний допомогти киянам під час планування маршруту пересування містом. Як повідомляє «Астеліт», тим, хто підписався на послугу, поступатимуть повідомлення з актуальною інформацією про стан справ на дорогах Києва. По будням розсилка здійснюватиметься шість разів, у вихідні та святкові дні — чотири рази. Користування послугою до 10 вересня буде безкоштовним, потім вартість підписки на тиждень становитиме 7 гривень.

Іпотечна криза України не торкнеться?

Київський Укрсоцбанк знизив процентні ставки за кредитами на купівлю житла на первинному і вторинному ринках на 0,5 і 1 п.п. відповідно. Як повідомила прес-служба банку, наразі кредит на купівлю житла на вторинному ринку можна отримати в Укрсоцбанку від 14% річних, а на первинному — від 15% річних. Термін кредитування складає до 25 років. Разом із тим, начальник управління інвестиційно-банківських послуг «Укрсоцбанку» Ерік Найман вважає, що в Україні неможливе повторення ситуації, подібної до іпотечної кризи у США. На його думку, сьогодні українська економіка «відчуває» себе добре, тому навряд чи варто чекати появи особливих проблем з обслуговуванням іпотечних кредитів навіть на особистому рівні переважної більшості людей.

Сухі суміші від Києва — Харкову

Київська будівельна компанія «Фірма «Т.М.М.» інвестує до $3 мільйонів у будівництво в Харкові заводу з виробництва сухих будівельних сумішей (СБС) потужністю до 100 тисяч тонн продукції на рік. Як повідомили в компанії, для будівництва заводу «Т.М.М.» придбала земельну ділянку площею 1,29 га з нежилими виробничими приміщеннями. Продукція підприємства використовуватиметься переважно для реалізації будівельних проектів компанії. Орієнтовно будівельні роботи триватимуть 1,5 року.

Новий міст

Державна служба автомобільних доріг України «Укравтодор» відкрила новий міст через р. Прут по трасі Татарів — Кам’янець- Подільський. Як повідомила вчора прес-служба Міністерства транспорту й зв’язку, вартість будівництва моста становила 32 мільйона гривень, його протяжність — 169,46 м, ширина між поручнями — 15,32 м. Роботи виконувалися чернівецьким ЗАТ «Трансмост» і Івано-Франківським «Облавтодором».

Газета: 
Рубрика: