Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

3 квітня, 2007 - 00:00

Банк, який усе ще продається

Італійська група IntesaSanpaolo (правонаступник Banca Intesa) розглядається як пріоритетний партнер щодо купівлі АКБ «Укрсоцбанк» (Київ), незважаючи на припинення дії 31 березня угоди про придбання Banca Intesa 88,55% акцій згаданої української кредитно-фінансової установи. Про це повідомила прес-служба фінансово-промислової групи «Інтерпайп», яка уповноважена представляти продавців «Укрсоцбанку». «Продавці й надалі обстоюють свої наміри щодо продажу згаданого пакету акцій банку. Як і раніше розглядаючи Banca Intesa (його правонаступника — групу IntesaSanpaolo) як стратегічного та пріоритетного партнера, продавці провели необхідні консультації і готові продовжити переговори про продаж банку», — йдеться в прес-релізі «Інтерпайпу». Продавці повідомили покупця про припинення дії укладеної раніше угоди, уточнює прес-служба. Крім того, в прес-релізі зазначено, що операція не була завершена своєчасно у зв'язку з відсутністю в покупця діючих дозволів державних органів України.

Продаватимуться квартири, а не наміри

Холдингова компанія «Київміськбуд» як експеримент готує продаж у столиці повністю готового будинку на 100 квартир житловою площею 8 тисяч квадратних метрів. Як повідомив віце-президент холдингу «Київміськбуд» Василь Можар, продаж житла в цьому будинку планується розпочати в травні. Він також повідомив, що цього року «Київміськбуд» веде будівництво на 27 земельних ділянках. Об'єкти мають різний ступінь готовності. Усього на цих ділянках планується побудувати майже 437 тисяч квадратних метрів житла (4957 квартир). За словами Можара, «Київміськбуд» щомісяця виставляє на продаж і продає 100—200 квартир.

Не знаючи броду... не починай будівництво

Консалтингова компанія «Українська Торгова Гільдія» (Київ) уклала договір iз СП IM City Development SRL (Молдова), яке створене при партнерстві житлово-інвестиційної компанії Locuinte pentru Toti і Американського інвестиційного фонду, на розробку маркетингової концепції двох житлових комплексів у Кишиневі. Як повідомляється в прес-релізі «УТГ», у рамках договору компанія проведе комплексне маркетингове дослідження і аналіз житлового ринку столиці Молдови. Вивчення споживчих пріоритетів і засновані на цьому прогнози розвитку ринку житла допоможуть у визначенні оптимальної структури цих комплексів. Концепція буде готова протягом двох місяців.

«Окатишний» кредит

Перший транш у розмірі $5 мільйонів отримало ВАТ «Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат» (Комсомольськ) за залученою компанією FerrexpoA.G. (Швейцарія) — основний акціонер ПГЗК — кредитною позицією в розмірі $300 мільйонів. Як повідомляється в офіційній інформації ПГЗК, кредит оформлений на компанію Ferrexpo UK Limited (Велика Британія). «Договір укладено на 47 місяців, дата остаточного повернення отриманого кредиту — 28 грудня 2010 року. У заставі під кредит перебувають майнові права відповідно до експортних контрактів ВАТ «ПГЗК» на поставку виробленої продукції», — констатується в повідомленні компанії.

Газ без кордонів

Державне акціонерне товариство (ДАТ) «Чорноморнафтогаз» (Сімферополь), Національна акціонерна компанія (НАК) «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» (РФ) підписали трьохсторонній протокол про спільну розробку площі Палласа, яка розташована на шельфі Чорного моря. Голова правління «Чорноморнафтогазу» Анатолій Присяжнюк повідомив: «Ми вже вийшли на фінішну пряму щодо перспективи спільної діяльності... вже є протокол про наміри з «Газпромом». Він зазначив, що на сьогоднішній день на розробку цього родовища, яке знаходиться в зоні делімітації українсько-російського кордону, претендують і Україна, і Росія. «Я гадаю, що найближчим часом буде підписаний міжурядовий договір, і якщо він пройде ратифікацію Верховної Ради, тоді ми спільно з «Газпромом» розпочнемо розробку цього родовища», — зауважив він.

Дивіденди... з прибутку, який щорічно скорочується

Національний оператор зв'язку ВАТ «Укртелеком» направить на виплату дивідендів за підсумками діяльності компанії в минулому році 30% від чистого прибутку, що при раніше оголошеному чистому прибутку 513,4 мільйона гривень становить 154,2 мільйона гривень. Крім того, у фонд розвитку «Укртелекому» буде направлено 40% від чистого прибутку, до фонду матеріального забезпечення — 25% і до резервного фонду підприємства — 5%. Як повідомлялося з посиланням на голову правління компанії ВАТ «Укртелеком», компанія за підсумками 2006 року отримала прибуток від надання послуг у розмірі 7,879 мільярда гривень, що на 1,5% більше, ніж у 2005 році. Чистий прибуток компанії в 2006 році становив 513 мільйонів гривень, що на 15,6% менше за 2005 рік. У лютому цього року Кабінет Міністрів України затвердив фінансовий план ВАТ «Укртелеком» на 2007 рік із чистим прибутком 267,5 мільйона гривень і валовим прибутком 6,9 мільярда гривень.

Газета: 
Рубрика: