Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / УКРАЇНА

3 квітня, 2007 - 00:00

Найвищу державну нагороду — цілителю Касьяну

1993 року в Книзі рекордів Гіннеса зробили такий запис: «Україна. Найбільшу кількість костоправних операцій провів народний лікар Микола Касьян. Протягом 1990 року він здійснив вправлення міжхребетних дисків 41251 хворому, з них — 19359 дітям»...

10 квітня Миколі Андрійовичу виповниться 70 років. Народний лікар СРСР, заслужений лікар України, академік, він, наперекір бюрократичній системі, заснував унікальний центр мануальної терапії в рідних Кобеляках, що на Полтавщині. Створена Миколою Касьяном унікальна методика ефективного лікування хребта і суглобів здобула визнання у всіх країнах СНД, а також Чехії, Італії, Франції, Канаді, США, Ізраїлі, Греції, Китаї, на Кубі та в Японії. Золоті руки цієї людини-легенди повернули можливість жити повноцінним життям сотням тисяч людей. Тож справедливо, що Миколу Касьяна в народі називають рятівником та героєм.

Через неоцінені заслуги Миколи Касьяна в медицині, а також величезний його вклад у сферу вітчизняної охорони здоров’я та укріплення міжнародного авторитету нашої країни, уповноважена в справах прав людини у Верховній Раді України Ніна Карпачова просить у Президента Віктора Ющенка присвоїти звання Героя України цьому всесвітньо відомому цілителю, передає прес-служба омбудсмена.

Станіслав Ніколаєнко став російським академіком

Міністра освіти та науки України Станіслава Ніколаєнка обрано академіком Російської академії педагогічних наук абсолютною більшістю голосів (90 — «за»). Кандидатуру кандидата педагогічних наук, професора Станіслава Ніколаенка на обрання академіком Російської АПН висунув депутат Державної думи РФ, член Ради Федерації Анатолій Коробейников, мотивуючи це значним внеском Ніколаєнка у вдосконалення системи освіти, розробкою та впровадженням нових методів навчання і виховання, поширенням Болонського процесу у світі. Станіслав Ніколаєнко — не перший представник України, який набув дійсного членства цієї поважної наукової установи. Свого часу членами Академії педагогічних наук СРСР (нині Російської академії педагогічних наук) обиралися вітчизняні педагоги Сухомлинський та Нестеренко.

Які коти наймодніші?

У приміщенні Львівського ветеринарного університету цими вихідними пройшла міжнародна фелинологічна виставка: котів найрізноманітніших порід привезли для показу та продажу із спецрозплідників України, Росії, Польщі та Угорщини. На відміну від попередніх років, у Львові показали дуже мало котів персидської породи. Цьогоріч домінували британські короткошерсті, петербурзькі сфінкси — петерболти, шотландські висловухі, девонширські рекси. Особливою популярністю користуються останнім часом коти породи невські маскарадні. Росіянам вдалося вивести цю породу, шерсть якої не викликає алергії у людей. Усі бажаючі могли придбати кошенят, проте ціни «кусалися»: за найдешевшого із «царською» родословною просили від 50 у.о.

За один день — два мільйони дерев!

Чотири гектари нового лісу висадили на крутосхилах поблизу заповідного урочища загальнодержавного значення «Воротнів» працівники апаратів Волинської обласної державної адміністрації та обласного управління лісового господарства. Апарат обласної ради висадив два гектари лісу. І ще два гектари — колектив народного самодіяльного ансамблю «Колос», мистецтво якого чарувало глядачів у кількох десятках країн світу. А всього у день акції «Майбутнє лісу — у твоїх руках!» висаджено два мільйони сіянців дуба черешкового, сосни звичайної, вільхи та дерев інших цінних порід, повідомляє Наталія МАЛІМОН, «День».

Газета: 
Рубрика: