Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Генеральна прокуратура закриває резонансні справи

28 лютого, 2007 - 00:00

На вчорашній прес-конференції генеральний прокурор Олександр Медведько зробив низку резонансних заяв. Зокрема, Генеральна прокуратура України закрила справу Юрія Кравченка. За словами Медведька, у справі були проведені всі необхідні слідчі дії і відповідні експертизи, які дали підстави слідчому закрити справу.

Як відомо, колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка знайшли вранці 4 березня 2005 року на дачі під Києвом з двома вогнепальним пораненнями в голову. Того ж дня він повинен був свідчити в Генпрокуратурі у справі Гонгадзе.

ЩЕРБАНЬ НЕ ВИНЕН

І вчора Медведько підтвердив інформацію про те, що підготовлено проект постанови про закриття кримінальної справи Щербаня. Мовляв, «слідчий ухвалив рішення, що в діях Володимира Щербаня немає складу злочину».

Ще кілька років тому ім’я Володимира Щербаня було загальним і наводилося як приклад «бандитів», які мають сидіти у тюрмі. Кажуть, на злодії й шапка горить. У січні 2005 року сумський губернатор терміново втік із України до США. Очевидно, вирішив, що нова влада виконає обіцянки. Як з’ясувалося, даремно поспішив...

Після того як Віктор Янукович став прем’єром, Щербань із тріумфом повернувся в Україну. І ось тепер він знову доброчесний громадянин...

ГЕНПРОКУРАТУРА ВЗЯЛАСЯ ЗА ЛУЦЕНКА

Медведько також повідомив, що в Генпрокуратурі є звернення від Харківської обласної ради з проханням дати правову оцінку поїздкам Ю. Луценка країною та його закликам до «походу на Київ». «Проводиться відповідна перевірка. Буде дана оцінка», — сказав Генпрокурор. На ці випади вмить відреагував Юрій Луценко: «Звичайно, ця заява має бути технічно розглянута, хоча вона зроблена абсолютно неврівноваженою комічною людиною. Натомість, можу заявити, що нинішнє українське «кривосуддя», вдягнуте в політизовану майку «шахтар-чемпіон», не зможе зупинити мою активність щодо організації «Народної самооборони» в областях України».

СПРАВИ ПРО БЛОКУВАННЯ ЕЛЕКТРОЩИТОВОЇ ВР ПОКИ НЕМАЄ

Генеральна прокуратура України в десятиденний термін ухвалить рішення в зв’язку з фактом блокування електрощитової у Верховній Раді. Медведько нагадав, що співробітники ГПУ виїжджали до парламенту у зв’язку з блокуванням електрощитової і склали протокол огляду «в рамках своїх можливостей».

Як відомо, минулого тижня представники опозиційних фракцій Блоку Юлії Тимошенко і «Нашої України» кілька днів блокували електрощитову в Раді.

Олена ЯХНО, «День»
Газета: 
Рубрика: