Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

2 грудня, 2006 - 00:00

Якiсть нафтопродуктів — пiд контроль

ТОВ «ТНК-ВР Україна» виступило з ініціативою створення Національного агентства з контролю якості нафтопродуктів. Про це повідомив генеральний директор ТОВ «ТНК-ВР Коммерс» Фелікс Луньов. На думку топ-менеджера, робота агентства має підкріплюватися комплексом законодавчих заходів, що не тільки посилюють відповідальність за виробництво і реалізацію неякісних нафтопродуктів, але й встановлюють нові правила гри для всіх учасників паливного ринку. Як повідомив Ф. Луньов, компанія готова взяти участь у фінансуванні діяльності цього агентства. На думку Ф. Луньова, існуюча в Україні система якості нафтопродуктів не справляється з покладеним на неї завданням.

Металобрухт iз Росiї

Українські підприємства промислової групи «МАИР» (РФ) з жовтня, з метою задоволення заявок металургійних підприємств України, почали імпортувати брухт чорних металів з Російської Федерації. Про це повідомив президент групи «МАИР» Віктор Макушин. За його словами, «МАИР» нині імпортує по декілька тисяч тонн металобрухту на місяць, але надалі цей об’єм становитиме приблизно 5—10 тисяч тонн. «МАИР» не імпортувала брухт у минулому році. Керівник групи додав, що в 2006 році «МАИР» заготовить близько 250 — 300 тисяч тонн брухту, трохи знизивши аналогічний показник за минулий рік. Загалом, за його даними, в Україні в цьому році брухтові підприємства зберуть близько 6,8 — 6,9 мільйона тонн брухту чорних металів, з яких 6,1—6,2 мільйона тонн буде поставлено на українські метпідриємства, решта — на експорт.

«Портовий» концерн

Уряд України дозволив створення державного концерну «Укрморпорт» в управлінні Міністерства транспорту і зв’язку. Це визначено розпорядженням уряду від 30 листопада. До складу держконцерну увійдуть усі 19 державних портів. Мінтрансзв’язку доручено підготувати проект статуту держконцерну і подати його на затвердження Кабінету Міністрів. Створення концерну ініціювало Мінтрансзв’язку восени нинішнього року. Тоді міністр транспорту і зв’язку Микола Рудьковський висловився за необхідність раціонального використання прибутків держпідприємств галузі.

В очікуванні фінального рейтингу

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings привласнило очікуваний рейтинг «BB-» майбутньому випуску нот участі в кредиті УкрСиббанку (Харків) рейтинг «BB-». Про це повідомило в прес- релізі агентство. Емітентом випуску виступить HSBC Bank plc. УкрСиббанк має наступні рейтинги зі стандартiв Fitch: рейтинг дефолту емітента «BB-», короткостроковий рейтинг «B», індивідуальний рейтинг «D/E» і рейтинг підтримки «3». Прогноз рейтингу дефолту емітента — «Позитивний». Фінальний рейтинг буде привласнений після отримання остаточної документації щодо випуску.

Дивіденди виплачувати не будуть

Акціонери енергозабезпечуючої компанії ВАТ «Вінніцяобленерго» днями на позачергових зборах відмінили рішення про виплату дивідендів з чистого прибутку за 2005 рік, яке було прийняте в березні поточного року. Про це повідомив голова правління «Вінніцяобленерго» Микола Ніцак. Глава обленерго уточнив, що компанія до цього часу не виплачувала дивіденди з прибутку 2005 року. Збори акціонерів «Вінніцяобленерго» в березні прийняли рішення — до кінця року направити на виплату дивідендів 1,502 мільйона гривень, що становить 40% чистого прибутку товариства за минулий рік. Один із міноритарних акціонерів оскаржив це рішення в суді. Ленінський районний суд Вінниці в жовтні визнав незаконним рішення зборів про виплату дивідендів за 2005 рік.

Ливарні крани для Уралу

Лідер важкого машинобудування України за обсягами продажу ВАТ «Азовмаш» (Маріуполь, Донецька обл.) у 2008 році збирається поставити чотири розливнi ливарнi крани Магнітогорському металургійному комбінату (РФ). Про це повідомив прес-центр «Азовмашу». За повідомленням прес-центру, «Азовмаш» виграв тендер на поставку цієї продукції. У тендері також брали участь Новокраматорський машинобудівельний завод (Краматорск, Донецька обл.), російський «Сибтяжмаш» і фінська Konecranes. Відповідно до умов контракту перший кран «Азовмаш» поставить замовнику в листопаді 2007 року.

Українець врятував китайського хлопчика

На днях співробітник китайського представництва української компанії «Укр-Китай Коммунікейшин» в м. Нінбо (КНР) Ігор Копитов врятував китайського хлопчика що тонув. Ігор, не вагаючись, стрибнув за ним у воду в одязі, витягнув його на берег, коли вже той не подавав ознак життя, відкачав воду з легень і на очах у вражених зівак повернув його до життя. Зважаючи на цю подію, офіційна влада міста запросила Ігоря для вручення особистої подяки. Місцева преса та телебачення підхопили цю новину як факт підтримки, вдячності та доброго ставлення до китайського народу з боку України. Ця подія співпала з діловим візитом у Китай генерального директора компанії «Укр-Китай Коммунікейшин» В’ячеслава Лисенка, який з гордістю прокоментував цю подію на місцевому телебаченні, та відзначив особисті якості українців, які викликають довіру щодо надiйностi та співпраці між Україною та Китаєм.

Газета: 
Рубрика: