Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Патріотів багато. Немає робітників

18 листопада, 2006 - 00:00

Скільки в Україні справжніх націонал-патріотів? На жаль, їх дуже мало, та й ті що є — більше «патріоти» на словах, ніж на ділі. У націоналістів-патріотів (лише вони можуть покращити життя в Україні та припинити вимирання українців, знищення їх культури, мови, традицій) повинно бути в сучасних умовах, як і 100 років тому, у середньому сім-вісім дітей, оскільки майже 50% українців безплідні (через погану екологію, вживання алкоголю та тютюну). Безумовно, виховати таку кількість дітей досить важко — для цього потрібні великі кошти. На жаль, владні структури в цьому не зацікавлені. Можливо, треба брати приклад з мусульман та китайців, які на покинутих землях Далекого Сходу будують теплиці, вирощують овочі та самі їх продають. Як пише Ігор Шаригін («Новый мир», №10 2004 г.): «Мир устроен так, что почти всю прибыль от продажи яблок получает тот, кто их продает. А кто посадил и вырастил — получает крохи, а чтобы было удобнее собрать — яблоню спиливают». В Україні ж — виснажують землю.

Інша прибуткова діяльність — це посередницька. Але тут уже все загарбане чиновництвом і номенклатурою. Вигідна й банківська діяльність, але вимагає неабиякої суми грошей. Проте націоналісти-патріоти не повинні заробляти гроші на вимиранні свого народу — завдяки торгівлі наркотиками, алкоголем, тютюном, за рахунок гральних автоматів та казино. До речі, цю діяльність забороняє іслам. Цікаво, що у мусульманських країнах заборонено продавати алкоголь, а в Тайланді — тютюнові вироби. Чудова українська земля та благодатний клімат сприяв народженню на цій землі народу з чудовою мовою та піснею, народу працьовитого та лагідного. І це давало змогу кожній жінці у середньому народжувати сім-вісім дітей і виховувати їх.

За таких умов націоналісти-патріоти повинні брати під свій контроль торгівлю, співпрацювати з церквами, якщо ті патріотично налаштовані, співробітничати з виробничим капіталом, якщо він працює не на шкоду народу України, надає роботу та допомагає грошима, які йдуть на створення виробництва. Не будувати бюрократичний апарат, який, як завжди, працює сам на себе.

Уряд, який зараз при владі, сам цього не зробить, оскільки відрізаний від народу — його не турбують народні справи. Не потрібно очікувати, що держава зробить для тебе, а заробляти гроші, виховувати дітей для України.

Владислав КОМОВ, лікар-пенсіонер
Газета: 
Рубрика: