Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

9 листопада, 2006 - 00:00

«Молочні джерела»

На днях компанія Nutricia завершила свій освітній проект «Молочні джерела», який був ініційований нею як спеціалістом з дитячого харчування, а також Інститутом педіатрії, акушерства і гінекології АМН України. Інформаційним партнером проекту став журнал для сучасних батьків «Твой Малыш». Мета проекту — пропагувати традиції грудного вигодовування серед населення України, інформувати цільову аудиторію про його переваги, допомагати молодим батькам у вирішенні труднощів, пов'язаних із годуванням дітей раннього віку. В ході проекту проведено низку медіа-подій та конкурс журналістських робіт. Для встановлення зворотнього зв'язку проводилося анкетування учасників тренінгів та працювала гаряча лінія, під час яких 81,8% респондентів зазначили важливість інформації, отриманої на тренінгах, 58% виявило бажання і надалі брати участь у подібних освітніх програмах. «22% нашого річного бюджету іде на просвітницьку діяльність, включаючи кінцевих споживачів і лікарів», — зазначає генеральний директор ТОВ «Нутриція Україна» Ліана Максютова.

Зацікавила західні інвестфонди

Компанія VK Development, що входить до групи компаній «Велика Кишеня», залучила 37 мільйонів доларів за допомогою розміщення 23% акцій серед західних портфельних інвесторів. Організатором операції й ексклюзивним агентом із розміщення акцій виступила київська інвестиційна компанія Dragon Capital. Цінні папери VK Development придбали інвестиційні фонди з Європи та США. Сума поданих інвесторами заявок утричі перевищила вартість виставленого на продаж пакета акцій. Акції VK Development, зареєстрованої у формі відкритого акціонерного товариства, отримають лістинг на біржі ПФТС і почнуть торгуватися з 8 листопада. VK Development використовує кошти від продажу акцій для фінансування будівництва шести торгово-розважальних центрів загальною площею 256 тисяч кв. м і складського комплексу площею 195 тисяч кв. м. Загальна вартість проекту оцінюється в 285 мільйонів доларів і також фінансуватиметься за рахунок боргового капіталу та власних коштів компанії.

Учетверо дешевше

Німецька компанія Мercedes виграла тендер на поставку спеціалізованих автобусів для комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Одеса». Про це повідомив представник аеропорту. За його словами, автобуси використовуватимуть для доставки пасажирів від аеровокзалу до літаків і назад. За даними джерела, Мercedes поставить в Одесу через два тижні два автобуси «Неоплан» на 120 посадочних місць кожен. «Німецька компанія запропонувала машини за прийнятною ціною — вчетверо дешевше, ніж деякі українські фірми пропонували «Богдани». Для участі в тендері було подано 18 заявок», — повідомив представник. Він додав, що заявки подавалися до 6 листопада.

«Телекомунікаційний» пакет для бізнесменів

Один із найбільших операторів мобільного зв'язку України ЗАТ «Український мобільний зв'язок» (УМЗ, Київ) почало надавати для бізнес-клієнтів пакет конвергентних телекомунікаційних послуг. За словами генерального директора компанії Адама Вояцьки, компанія надає корпоративним абонентам місцеві та міжнародні канали зв'язку, віртуальні мережі, об'єднання мобільних і фіксованих телефонів в єдину мережу, а також широкосмуговий доступ до інтернету. Таким чином, фірми та компанії зможуть отримувати широкий спектр послуг на єдиній білінговій платформі з можливістю звертатися до загального центру підтримки й оплачувати один рахунок. На думку А. Вояцьки, ця пропозиція буде найбільш запитана з боку банків, страхових компаній, промислових підприємств і дистриб'юторів, що мають мережу філіалів по всій країні. Нові послуги будуть доступні на всій території покриття мережі УМЗ, додав він.

Розгортає повномасштабне виробництво

ВАТ «Луцький автомобільний завод» (ЛуАЗ), що входить до складу корпорації «Богдан», у грудні цього року — першому кварталі 2007 року збирається випустити кредитні ноти (Credit-Linked Notes, CLN) на суму 100 мільйонів доларів. Як повідомив віце-президент корпорації «Богдан» Андрій Зінчак, у цей час триває підготовка до випуску кредитних нот, але не навів інших відомостей щодо їх випуску. А. Зінчак також повідомив журналістам про плани ЛуАЗа із залучення наприкінці нинішнього — на початку 2007 року прямого 10-річного кредиту від нерезидента під гарантії експортного кредитного агентства (ECA) Hermes (Німеччина) на суму понад 40 мільйонів євро. Крім того, в рамках залучення коштів для реалізації проектів створення повномасштабних виробництв із випуску автобусів, легкових і вантажних автомобілів ЛуАЗ збирається залучити синдикований кредит терміном на вісім років на загальну суму понад 35 мільйонів євро.

Техдопомога для НПЗ

Shell Exploration&Production I LLC (Київ) вивчає можливість надання технічної допомоги українським нафтопереробним заводам (НПЗ) при їх модернізації. «Ми не займаємося модернізацією НПЗ. Однак зараз ведемо переговори з українськими заводами, щоб допомогти їм розробити плани модернізації своїх підприємств», — сказав директор Shell Exploration&Production Патрік ван Дале. За його словами, йдеться про розробку техніко-економічних обґрунтувань і планів модернізації. Крім того, топ-менеджер зазначив, що компанія також зацікавлена в супроводі та контролі реалізації проектів модернізації. Патрік ван Дале не уточнив, із якими саме НПЗ компанія веде переговори, пославшись на конфіденційність інформації. Водночас він зазначив, що Shell уже уклала контракт із ЗАТ «Укртатнафта» (Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.) про реалізацію проекту аналізу сирої нафти, що надходить на НПЗ.

Газета: 
Рубрика: