Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

26 жовтня, 2006 - 00:00

Досяг південного регіону

АБ «Банк регіонального розвитку» відкрив відділення в центрі Сімферополя. Поки що це лише перше універсальне відділення банку в Автономії: рівень технічної оснащеності й підготовки фахівців дозволяє з першого дня надавати весь спектр банківських послуг для населення та підприємств міста. За словами голови правління АБ «БРР» Ірини Яценко, «Сімферопольське відділення — тільки перша інвестиція Банку регіонального розвитку до економіки південного регіону».

У Полтаві — «Метро»

Новий магазин «Метро» міжнародної компанії «Metro Cash&Carry» було відкрито днями в передмісті Полтави. Цей магазин оптової торгівлі призначений лише для юридичних осіб та приватних підприємців. В Україні це вже 12 торговий центр, відкритий за останні три роки. Компанія вклала в будівництво 100 мільйонів гривень, створила 400 нових робочих місць. Будівництво велося лише 4 місяці на площі 4,5 га зусиллями 500 робітників одинадцяти місцевих будівельних та дизайнерських компаній. Результатом стала поява торгового центру неподалік від Полтави, який складе велику конкуренцію вже існуючим гіпермаркетам. Очевидно, що слід очікувати зниження оптових та роздрібних цін на продукцію, яку пропонуватиме новий гіпермаркет. До речі, нині майже 60% продукції нового торгового центру — від місцевих виробників. Міська влада спочатку неоднозначно ставилася до проекту, але зрештою Андрій Матковський, секретар міськради та в. о. мера, таки прибув на відкриття магазину. Змінило його позицію також і те, що чек на суму 50000 гривень від «Метро» було передано обласній дитячій бібліотеці імені Панаса Мирного, яка вже не перший рік веде боротьбу за існування в своєму приміщенні, повідомляє Євген БРИЖ, Полтава.

Взяла Пенсійний фонд під своє крило

Відкритий недержавний пенсійний фонд (НПФ) «Українська пенсійна спілка» днями підписав із компанією з управління активами та адміністратором пенсійних фондів Parex Asset Management Ukraine (PAM Ukraine) договір про адміністрування фонду. За словами генерального директора РАМ Ukraine Аї Кляшевої, це вже четвертий Пенсійний фонд, адмініструванням якого займатиметься PAM Ukraine і, на її думку, цей фонд має всі можливості стати одним із найбільших регіональних НПФ, географічно пропонуючи свої послуги в Харкові та Харківській області. У повідомленні зазначено, що, насамперед, учасниками фонду стануть партнери та компанії, які входять до структури «Маст-Іпра», надалі фонд активно працюватиме і з іншими підприємствами та приватними особами Центральної і Східної України.

Виставлено на продаж

Фонд держмайна (ФДМ) України оголосив конкурс із використанням відкритості пропозиції за принципом аукціону для продажу 97,87% акцій ВАТ «Електромеханічний завод «Магніт» (Канів, Черкаська обл.).Про це вчора повідомила прес-служба ФДМ. За її інформацією, початкову ціну пакету визначено в розмірі 17 мільйонів 74 тисячі гривен. Конкурс відбудеться через 50 днів з дня його оголошення.

Багатомільйонна модернізація

Найбільший виробник плитки в Україні ЗАТ «Харківський плитковий завод» планує до 2010 року інвестувати в розширення та модернізацію виробництва близько ста мільйонів євро. Про це днями повідомив перший заступник голови правління підприємства Анатолій Чумак на презентації нової виробничої лінії заводу в Харкові. За його словами, підприємство збирається за цей період повністю модернізувати виробництво, що дозволить випускати 38 мільйонів кв. метрів плитки і 500 тисяч виробів із санфаянсу щорічно. З вересня минулого року до жовтня нинішнього підприємство вже вклало в модернізацію виробничих потужностей 11 мільйонів євро.

Монголія отримала українські трактори

ВАТ «Харківський тракторний завод» (ХТЗ) постачив до Монголії 20 тракторів. Як повідомили в ТОВ «Торговий дім ВАТ «ХТЗ», постачання тракторів здійснюється в рамках договору, укладеного між Харківським тракторним заводом і корпорацією «Марубені» (Токіо, Японія), і перебуває на завершальному етапі. У рамках угоди, ХТЗ постачив до Монголії 20 тракторів малої потужності родини «ХТЗ-3510» обсягом двигуна 35 кінських сил. Їх призначено для механізації трудомістких робіт у сільському, комунальному та лісовому господарствах, промисловому виробництві, для транспортування різних вантажів у причепах і напівпричепах вантажопідйомністю до двох тонн. Навесні цього року ХТЗ виграв тендер у рамках програми «Кеннеді Раунд-2» на постачання тракторів і навісного обладнання для Міністерства сільського господарства.

Газета: 
Рубрика: