Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

26 вересня, 2006 - 00:00

Про депозитарні розписки

Власник бізнесу мережі супермаркетів «Фуршет» — британська компанія Anthousa Limited — наприкінці минулого тижня запустила програму депозитарних розписок першого рівня на загальну суму близько 7% статутного фонду. Як повідомив Дмитро Тарабакін (директор інвестиційної компанії «Драгон Капітал», що виступає головним агентом розміщення), близько третини розписок — 340 тисяч на суму $8,252 мільйона — розміщено в США за програмою 144A, а інші за Reg S. Згідно з даними The Bank of New York, що виступає банком-депозитарієм, усього розміщено 1078 тисяч розписок за ціною $24,27 на загальну суму $26,165 мільйона. При цьому коефіцієнт обміну розписок на акції (ratio) становить 2000:1.

Рекорди на початок опалювального сезону

«Державне акціонерне товариство (ДАТ) «Чорноморнафтогаз» (Сімферополь) закачало в Глібовське підземне сховище газу (ПСГ, Крим) рекордний об’єм газу — 359,5 мільйона кубометрів. Усього об’єм активного газу в ПСГ станом на 22 вересня становив 775 мільйонів кубометрів, тоді як до цього максимальний об’єм газу в сховищі перед початком опалювального сезону за всі роки його роботи становив 773 мільйони кубометрів. «Чорноморнафтогаз» планує до початку опалювального сезону довести об’єм активного газу в Глібовському ПСГ до 840 мільйонів кубометрів.

Суд визнав добросовісним

Господарський суд Києва днями відхилив позов Фонду держмайна України (ФДМ) до промислово-фінансового консорціуму (ПФК) «Придніпров’я» про витребування з чужого незаконного володіння 50%+1 акції ВАТ «Нікопольський завод феросплавів» (НЗФ, Дніпропетровська обл.), й одночасно задовольнив у повному обсязі зустрічний позов консорціуму до ФДМ й уряду про визнання «Придніпров’я» добросовісним покупцем акцій НЗФ. Як iдеться в прес-релізі ПФК «Придніпров’я», консорціум вважає це рішення повністю відповідним до Конституції та законам України, логіці попередньої судової практики у справі НЗФ.

Розмістив облігації

Провідний андеррайтер АКІБ «УкрСиббанк» (Харків) достроково розмістив облігацій ТОВ «Сітіком» (Київ) серії «А» в повному обсязі на суму 50 мільйонів гривень. Як повідомляє банк, первинне розміщення було заплановане з 10 липня по 25 листопада поточного року. Покупцями облігацій виступили понад десяток інвесторів. Номінал облігації становить 1 тисячу гривень, термін обігу — 60 місяців; купонний дохід — 15% для першого-другого купонних періодів; купонний період — 91 день. При цьому достроковий викуп облігацій передбачається після 2, 6, 10, 14 та 18-го купонних періодів. Крім того, додаткове забезпечення облігацій гарантується поручителем в особі ТОВ «Юнітрейд 2000». УкрСиббанк зазначив, що підтримуватиме ліквідність вторинного ринку корпоративних облігацій Сітіком, виставляючи щоденне котирування в ПФТС і Reuters.

Газета: 
Рубрика: