Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

22 листопада, 2005 - 00:00

Зважування вагонів вимагає точності

ДАК «Титан» (Армянськ, АРК) і компанія «Шенк Україна», що представляє інтереси компанії Schenck (Німеччина), уклали договір про впровадження системи статичного зважування вагонів на підприємстві. Система призначена для статичного зважування вагонів при комерційних взаєморозрахунках, організації обліку, оформлення товарно-транспортних документів тощо. Її перевагою є висока динамічна стійкість вагової конструкції, що дозволяє збільшити швидкість проходження вагонів до 25 км/год., точність зважування, можливість модернізації терезів у статико- динамічні за стислі терміни завдяки готовим збірним залізобетонним елементам. Крім того, система оснащена електронікою Schenck і програмним забезпечення Терра, що дозволяє змінювати форми бланків звітності, вести загальну базу даних за кількома ваговими терміналами, підключатися до наявних АСУ підприємства.

Мета — подвоїти обіг за три роки

Позитивні підсумки 2005 фінансового року є хорошим підмурком для успішного досягнення компанією амбіційної мети, поставленої керівництвом Siemens AG, — за три роки подвоїти обіг концерну в Україні. Такий прогноз міститься у фінансовому звіті компанії за 2005 рік. У звіті зазначено, що минулий фінансовий рік (1 жовтня 2004 року — 30 вересня 2005 року) став надзвичайно успішним для компанії Siemens в Україні: портфель замовлень збільшився порівняно з минулим роком на 11% і нараховує EUR 324 млн., обсяг продажу виріс на 36% і досяг EUR294 млн. «Цього року, як і раніше, дуже динамічно розвивався бізнес телекомунікаційного департаменту — портфель замовлень зріс удвічі. Ми продовжили нашу співпрацю з мобільним оператором UMC в області подальшого удосконалення його технологічної бази», — зазначив генеральний представник Siemens AG в Україні Мартін Грунерт. Згідно з документом, у 2005 фінансовому році портфель замовлень концерну у світі збільшився на 11% і досяг EUR83,8 млрд., обсяг продажу — на 7% і становив EUR75,5 млрд. Прибуток концерну до оподаткування залишився на рівні попереднього року — EUR3,1 млрд.

В Україні створено Будівельну палату

Будівельні організації України створили професіонально-громадську організацію — Будівельну палату. «Палата створюється, щоб захистити організації, які чесно працюють на будівельному ринку, і відстоювати інтереси галузі», — сказав член ініціативної групи, президент холдингової компанії «Київміськбуд» Володимир Поляченко. Він нагадав, що в законі «Про проведення експерименту в житловому будівництві на базі холдингової компанії «Київміськбуд» від 2000 року вперше було прописано створення Будівельної палати Києва як галузевої торговельно-промислової палати. «Будівельна палата являтиме собою неполітичне, недержавне, громадсько- професійне об’єднання будівельників, фахівців, які працюють у різних сферах будівельної діяльності, інвесторів будівельного виробництва та ринку нерухомості», — сказав глава «Київміськбуду». У зборах взяли участь представники близько 1000 представників будівельних організацій та інших компаній, які працюють у сфері нерухомості.

Газета: 
Рубрика: