Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

СТОП-КАДР

2 листопада, 2005 - 00:00
ЖЕРАР ДЕПАРДЬЄ / ФОТО З ЖУРНАЛУ «ФОКУС»

Депардьє йде... з кіно

Зірка французького та світового кінематографа оголосив про намір завершити акторську кар’єру. Цю сенсаційну заяву Жерар Депардьє, як повідомила газета «Паризьєн», зробив під час зйомок картини «Мішу д’Обер», де актор виконує одну з головних ролей разом із Наталі Бей. Зайшовши під час перерви до їдальні, де вже зібралися інші члени знімальної групи, Депардьє з порога проголосив: «Я закінчую зі зйомками! Я той тип, який вирішив зав’язати!» Актор додав, що заявляє про свій намір, перебуваючи при тверезій думці та здоровій пам’яті. За словами Депардьє, йому «немає чого втрачати». «Я знявся у 170 фільмах. Мені немає чого більше доводити. Я йду красиво, і це просто казка, — сказав Депардьє, якому в кінці грудня буде 57 років.

Як пише «Паризьєн», під час зйомок Депардьє неодноразово привселюдно говорив про намір полишити акторську кар’єру. Проте, зазначає газета, від Депардьє «завжди потрібно чекати театральних жестів». Цю думку поділяє й режисер Тома Жілу, в якого зараз знімається Депардьє. Як вважає постановник, заяву про наміри полишити акторську кар’єру — це для Депардьє своєрідний спосіб підняти рівень адреналіну в крові. Ще однозначніше висловився агент актора Клод Даві. «Я чую подібні заяви протягом десятьох років й ані трохи їм не вірю», — сказав він агентству «Франс Прес». Даві висловив припущення, що Депардьє і справді може полишити зйомки, оскільки «кіно його більше не захоплює», проте навряд чи це відбудеться різко та швидко.

Принаймні, ім’я Депардьє вже фігурує серед виконавців ролей у майбутній картині «Астерікс на Олімпійських іграх», де одним із його партнерів повинен бути інший «священний монстр» французького кіно — Ален Делон, який також неодноразово заявляв про відхід вiд кінематографа, але який продовжує регулярно з’являтися на екрані.

А як же обіцянка Депардьє знятися в українсько-французькому кінопроекті «Тарас Бульба»? Буде лише продюсером картини? На всі запитання ЗМІ актор обіцяв відповісти найближчими днями.

«Апокаліпто» Гібсона

Відомий американський режисер і актор розпочав зйомки свого нового проекту в Мексиці. Початок роботи «Апокаліпто» Мела Гібсона було перенесено на листопад через сильні дощі в країні, повідомляє Reuters. Дія пригодницького фільму «міфічних масштабів» відбувається до приходу «білих людей», тому в картині всі персонажі розмовлятимуть на юкатекському діалекті мови майя. Сюжет картини пов’язаний із епосом народу кіче «Пополь-Вух», але сценаристи також використали літературні твори інших індіанських народів і записи іспанських місіонерів. «Багато що я вигадав сам, але я радився з істориками й археологами, й вони говорять, що все вийшло доволі правдоподібно», — сказав режисер. У фільмі, за словами Гібсона, буде порушено універсальні теми — «цивілізації і те, що їх нищить». Події картини розвиваються напередодні приходу конкістадорів (500 років тому). Фінансувати «Апокаліпто» Гібсон збирається сам.

Газета: 
Рубрика: