Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / СУСПІЛЬСТВО

11 жовтня, 2005 - 00:00

Донецький водопровід оновлять

Понад три мільярди гривень планується витратити в Донецьку на розвиток системи водопостачання шахтарської столиці. Таке рішення прийняла сесія Донецької міської ради, яка затвердила Концепцію цієї роботи, що розрахована на термін до 2015 року. Концепцією передбачене повне оновлення водопровідно-каналізаційного господарства міста та підвищення якості послуг до максимально можливого рівня. Проте кінцевий результат донеччанам обіцяють тільки через 10 років. Окрім цього, програмою заплановано комплекс робіт із впровадження енерго- та ресурсосберігаючих технологій, а також заходи щодо зниження незапланованих втрат питної води при доставці споживачам. Також у цій програмі закладено можливості погашення заборгованості абонентів, яка на сьогоднішній момент досягла 60 млн. гривень.

При цьому, як заявив перший заступник директора КП «Донецькміскводоканал» Олександр Семченко, для проведення повного оновлення системи водопостачання Донецька передбачено кілька альтернативних джерел фінансування бюджети всіх рівнів, гранди та кредитні лінії європейських і українських інвесторів, а також кошти, які водоканал розраховує отримати за допомогою випуску власних облігацій, повідомляє Ганна ХРИПУНКОВА, Донецьк.

У лікарні Нетішина залишається 195 дітей

За станом на ранок понеділка на стаціонарному лікуванні в Нетішині Хмельницької області перебуває 195 дітей і двоє дорослих, які отруїлися в дитячих садках. Як повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Міністерство з питань надзвичайних ситуацій, 15 дітей перебувають у стані середнього ступеня важкості. У МНС відзначили позитивну динаміку в лікуванні дітей. За станом на 10 жовтня виявлено 452 дитини з діагнозом дизентерія, з них 417 — госпіталізовано. На лікування в умовах домашнього стаціонару в зв’язку з поліпшенням стану здоров’я виписано 209 дитини, з них 174 — протягом доби, 26 дітей лікуються амбулаторно. Триває патронаж вихованців дитячих дошкільних навчальних установ міста за місцем проживання. Усього 7 жовтня, за даними МЧС, у семи дитячих садках Нетішина перебувало 972 дитини. Як повідомляє прес-служба МООЗ, значна кількість дітей поступила до стаціонару з легким перебігом захворювання. Основні клінічні прояви зникають після антибактерійної та регідратаційнної терапії. Інфузійну терапію отримують поодинокі хворі. Відпрацьовано необхідні алгоритми лікування хворих в умовах стаціонару та стаціонару на дому. Хворих забезпечено медикаментами, харчуванням та іншими необхідними засобами в повному обсязі. На місці працює комісія МООЗ. Як повідомляє прес- служба відомства, припинено реалізацію продукції Славутського мінімолокозаводу ТОВ «Агропрогрес».

Україна заборонила імпорт птиці через пташиний грип

Україна заборонила імпорт продукції птахівництва з Туреччини та Румунії в зв’язку з виявленням на їхній території високопатогенного пташиного грипу. Як повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Державний департамент ветеринарної медицини України, заборону на імпорт птиці з Туреччини введено 10 жовтня, з Румунії — 9 жовтня. Як повідомлялося, тисячі голів домашніх птахів забивають в Туреччині з метою запобігання поширенню пташиного грипу, перші випадки якого зареєстровано на заході країни. Тип вірусу поки не визначено, проте точно відомо, що на даний момент в результаті зараження загинуло 1,8 тис. індичок. Випадки пташиного грипу зафіксовано також у Румунії, де, як очікується, з міркувань безпеки буде забито 40 тис. голів домашніх птахів. У цій країні, згідно з результатами аналізів, проведених у Великої Британії, зафіксовано спалах небезпечного для людини «азіатського» виду вірусу H5N1, внаслідок зараження яким померло кілька десятків людей у Індокитаї.

Газета: 
Рубрика: