Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

13 серпня, 2005 - 00:00

Вихід на локальні ринки

Компанія «РТМ-Україна», що надає послуги зовнішньої реклами по всій території України, придбала двох операторів локальних ринків зовнішньої реклами — ТОВ «Сигма Спорт Інвест» (Миколаїв) і ТОВ «РТМ-Луганськ». Як повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» директор «РТМ-Україна» Олег Невельчук, компанія стала власником 50% акцій кожного підприємства та має намір здійснювати оперативне управління в області баїнгу, оптимізації сервісу, розширення мереж і їхньої модернізації. За його словами, первинні інвестиції становили близько 1 млн. грн. «РТМ-Україна» розраховує, що ця угода в комплексі з іншими плановими заходами дозволить значно підвищити дохід від операцій на локальних ринках і до кінця 2005 року збільшити частку компанії на ринку до 5% порівняно з 3% за підсумками минулого року.

Побільшає овочевих консервів

Банк «Аваль» (Київ) надав ТОВ «Агропромислова компанія «Солоха» (Кам’янка-Дніпровська Запорізької обл.) $2,14 млн. у рамках прямої лінії ЄБРР. Кредит наданий терміном на п’ять років під LIBOR+6% річних. За рахунок кредитних коштів компанія «Солоха» проводить модернізацію та нарощування потужностей з переробки овочів і виробництва консервованої продукції. Як зазначив заступник голови правління банку «Аваль» Сергій Вовченко, повернення кредитних коштів очікується насамперед за рахунок збільшення підприємством обсягів реалізації продукції в нових сегментах ринку. ТОВ «АПК «Солоха» створене в листопаді 2002 року на базі Кам’янка-Дніпровського консервного заводу. Основні види продукції підприємства — солодка кукурудза, зелений горошок, кабачкова ікра, перець, огірки, баклажани, овочеві асорті, томатна продукція.

Владі не підконтрольний...

Харківський господарський суд постановив заборонити державним органам проводити перевірки на Харківському авіаційному виробничому підприємства (ХАВП) до розгляду справи по суті й тим підтримав керівника підприємства Павла Науменка, який, за повідомленням iнтернет-сайту «Обком», не допустив комісію державних контрольних органів на територію підприємства. Цей факт дістав належну оцінку керівництва уряду. Як заявила журналістам прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, «якщо перевірка дасть позитивний результат, то нема чого боятися й нічого не пускати комісію на завод. Але якщо є чого боятися, то, безумовно, використовують усі можливості, щоб відтягнути перевірку». Тимошенко назвала дії генерального директора Харківського авіазаводу відкритим саботажем і доручила міністру промполітики Володимиру Шандрі вжити вичерпних заходів.

Газета: 
Рубрика: