Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

КАЛЕЙДОСКОП

24 березня, 2005 - 00:00

Загадка волохатого каменя

Китайські вчені не можуть розгадати таємницю загадкового каменя, який знайшли в цій країні певний час назад. Цей булижник розміром 20 на 15 сантиметрів вкритий довгим білим волоссям, походження якого поки не встановлено, повідомляє Корреспондент.net. Зараз він демонструється на виставці незвичайних і дивних каменів у місті Даліан, що в провінції Ляонін. Деякі експерти, однак, уже виступили зі своєю версією походження загадкових утворень на камені. За словами вчених із Інституту океанології при Китайській академії наук, волосся може виявитися морськими рослинами, що приросли до каменя.

Вийшов перший журнал мод для сліпих

Перший журнал мод для сліпих з’явиться сьогодні в продажу в деяких європейських країнах. Видання забезпечене рельєфними картинками, щоб незрячі люди навпомацки могли скласти уявлення про модні тенденції. Текстові описи виконані за допомогою азбуки Брайля, передає News.Battery.Ru. За словами видавців, одяг становить лише 15-20% змісту журналу, решта — це модні аксесуари, здебільшого окуляри. Для тих, хто зберіг залишки зору, наводяться фотографії окулярів, виконані в контрастному чорно-білому вигляді. Передбачається, що модний журнал для сліпих виходитиме два рази на рік в Іспанії, Франції, Італії, Німеччині, Великій Британії та деяких інших країнах.

«Фальшивий» адвокат виграв 25 процесів. І сів на 12,5 років

Американця Девіда Гольдштейна, який кілька років видавав себе за адвоката, засуджено до тюремного ув’язнення терміном 12,5 років. Такий вирок було винесено за лжесвідчення, передає Lenta.ru. Гольдштейн за час своєї «роботи» представляв у судах кілька сотень клієнтів, а за останні вісім місяців практики виграв 25 процесів. Крім того, Гольдштейн створив і очолив адвокатське бюро в каліфорнійському місті Ньюпорт Біч. Зараз правоохоронні органи переглядають справи, які вів «адвокат». У багатьох випадках він представляв інтереси емігрантів, тому серед його клієнтів є люди, безпідставно депортовані із США за рішенням суду.

Газета: 
Рубрика: