Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

РЕГIОНИ

12 січня, 2005 - 00:00

Обладміністрації — перевірку

Харківська обласна організація Української народної партії прийняла звернення, в якому закликає Віктора Ющенка, як тільки він заступить на посаду Президента, звільнити главу харківської облдержадміністрації Степана Масельського, його заступників та всіх глав районних адміністрацій. Ці посади мають обіймати люди, які пройшли обов’язкову «суспільну люстрацію». Крім того, члени партії вимагають провести негайну ревізію фінансово- господарської діяльності Харківської облдержадміністрації та розпоряджень її колишнього глави Євгена Кушнарьова, який перебуває сьогодні на посаді глави облради (нагадаємо, судове засідання стосовно екс-губернатора триває). Основним предметом перевірки має стати цільове використання бюджетних коштів. У свою чергу, Степан Масельський на прес-конференції підтвердив, що кадрові зміни відбудуться і навіть уже розпочалися. За словами нового губернатора, вже дехто з його заступників, які працювали при колишньому главі адміністрації Євгенові Кушнарьові, «попросилися перейти на іншу роботу», а з кимсь ще «вестимуться переговори». Крім того, очікуються заміни і певних глав районних адміністрацій. Своїх політичних переконань Масельський не мінятиме і курс роботи обладміністрації свого попередника продовжить — правда, не в усьому. Каменем спотикання поміж «колишнім» і «нинішнім» губернатором стала будівля Будинку рад, яку Євген Кушнарьов планував залишити тільки за обласною радою, а апарату облдержадміністрації запропонував переїжджати у будівлю Держпрому. Степан Масельський заявив, що ставиться до таких ідей негативно, повідомляє Марина ГОЛІНА, Харків.

Подарунок від мера

Близько 80 донецьких сімей у переддень Нового року отримали з рук донецького міського голови Олександра Лук’янченка ключі від квартир нового десятиповерхового житлового будинку в Київському районі шахтарської столиці. Нове житло отримали сім’ї загиблих на виробництві гірників, багатодітні сім’ї, учасники війни, а також співробітники АП шахти А.Ф. Засядька, за рахунок якої було збудовано цей будинок. Будинок оснащено автономним джерелом нагрівання води та опалення, його загальна площа становить 3828 кв. м., житлова площа — 2071 кв. м, повідомляє Ганна ХРИПУНКОВА, Донецьк.

У Луганській області загинув гірник

На шахті «Червоний партизан» м. Краснопартизанськ Свердловського району Луганської області в понеділок у першій половині дня електричним струмом смертельно травмований гірник. Як повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Міністерство з питань надзвичайних ситуацій України, інцидент стався на горизонті 790 м унаслідок порушення заходів безпеки під час проведення ремонтних робіт.

Заблукалих туристів урятували

Трьох жителів Чернівців, які заблукали в Карпатах у районі гори Говерла 9 січня, виявив підрозділ державної спеціальної (воєнізованої) аварійно-рятувальної служби Закарпатської області в ніч на вівторок. Як повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Міністерство з питань надзвичайних ситуацій України, туристи перебувають у задовільному стані та доставлені на базу відпочинку. Пошукові роботи координувала оперативна група ГУ МНС України в Закарпатській області.

Три намети

Три перші намети, які можуть покласти початок так званому «Донецькому майдану», протягом другої половини дня понеділка 10 січня з’явилися на центральній площі шахтарської столиці. Намети були встановлені ще до початку мітингу, який було призначено на ранок вівторка та який проводили «на підтримку конституційних прав громадян, котрі обрали Віктора Януковича своїм президентом». Усього в мітингу взяли участь близько 200 прихильників кандидата, які, розходячись, вирішили продовжити акцію у вівторок ввечері. Зі слів організаторів акції, у встановлених наметах сьогодні проживають 20 осіб, які не підуть з площі доти, поки «легітимно обраним президентом України не оголосять Віктора Януковича». Щоправда, судячи з усього, плани учасників мітингу не збігаються з намірами місцевої влади. Зі слів донецького міського голови Олександра Лук’янченка, донецька міськрада збирається подати в суд на ініціаторів акції: «Заявка на встановлення наметового містечка була подана, щодо неї дали письмову відмову, яку вручили ініціаторам цієї справи», — відзначив мер, аргументуючи відмову рішенням позачергової сесії Донецької міської ради 24 листопада, згідно з якою на території муніципалітету заборонено встановлювати намети «з метою проживання в них населення». Мер сказав, що в місті вистачає готелів і пансіонатів — «є де жити», повідомляє Ганна ХРИПУНКОВА, Донецьк.

Газета: 
Рубрика: