Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

24 листопада, 2004 - 00:00

Магазини для дому

Мережа спеціалізованих магазинів товарів для дому (штори та покриття для підлоги) «Твоя кімната» планує збільшити кількість торгових точок до 15—16 за рахунок будівництва нових магазинів і формування франчайзингової мережі. Як повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» засновник мережі Володимир Рогов, у планах компанії — відкриття магазинів у нових регіонах України, зокрема, в Одесі та Донецьку. Крім того, В. Рогов повідомив, що з 2005 року планується активно розвивати франчайзингову програму, що передбачає вироблення стандартів і вимог до претендентів. Водночас, з його слів, власні магазини компанія розміщуватиме на орендованих площах.

Генпідрядників назвав тендер

Компанія «Flextronics Network Services Україна», структурний підрозділ шведської Flextronics Network Services і системний інтегратор «Карбон» (Київ) стали генпідрядниками одного з провідних українських операторів мобільного зв’язку ЗАТ «Український мобільний зв’язок» (UМС) зі створення та розширення мережі стільникового зв’язку. Власник UМС — російський оператор ВАТ «Мобільні ТелеСистеми» в понеділок уклав договори з обома компаніями, що стали переможцями тендера (в ньому брали участь шість компаній). Згідно з контрактом, «Flextronics Network Services Україна» стає головним партнером зі створення й розширення мережі, вона буде виконувати близько 70% робіт з будівництва, що становить близько 1800 майданчиків під базові станції по Україні. Відповідно «Карбон» виконуватиме приблизно 30% обсягу робіт зі створення стільникової мережі GSM.

Держгарантії за «космічним» кредитом

Синдикат із трьох іноземних банків — Credit Suisse First Boston, Dresdner Bank і ABN Amro — надає державному конструкторському бюро «Південне» (Дніпропетровськ) кредит у розмірі $150 млн. під гарантії уряду, повідомило агенції Інтерфакс-Україна інформоване джерело. За його словами, кредит надано під ставку Libor+5,7% річних на термін сім чи десять років. Закон про держбюджет-2004 дозволяє урядові надавати держгарантії за кредитами, що залучаються українськими підприємствами для фінансування україно-бразильського проекту на космодромі Алкантара. Очікується, що $63 млн. з кредиту буде спрямовано на створення наземного пускового комплексу у вигляді СП, а $87 млн. — на ракету-носій. При цьому створення ракети-носія передбачається фінансувати в найближчі роки з бюджету.

Київ закупить львівські автобуси

Львівський автомобільний завод (ЗАТ «ЛАЗ») визнано переможцем тендера на поставку Києву 140 нових міських низкопідлогових автобусів великого класу довжиною до 12 метрів, повідомили агенції Інтерфакс-Україна на підприємстві. Завод також визнано переможцем тендера на поставку столиці восьми туристичних півтораповерхових автобусів підвищеної комфортності з двигуном класу Євро-3, а також двох низкопідлогових автобусів великого класу для обслуговування пасажирів летовища. Наприкінці минулого року Київ закупив, за підсумками тендера, 145 автобусів і 30 тролейбусів. Закупівля міського транспорту фінансувалася з коштів, виручених від розміщення єврооблігацій на суму $150 млн.

Газета: 
Рубрика: