Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

7 серпня, 2004 - 00:00

Аквапарк прийняв 80 тисяч осіб

Алуштинський аквапарк «Мигдалевий гай» за три місяці роботи — з травня по серпень цього року — прийняв близько 80 титисяч чоловік. Щодня він обслуговує до 1,5 тисячі відвідувачів. Аквапарк, а також готель на 120 місць, мережа магазинів, боулінг, ресторани і бари є першою чергою інвестиційного проекту «Будівництво і експлуатація курортно-рекреаційного комплексу «Мигдалевий гай». Друга — включатиме будівництво 12-ти вілл, п’ятизіркового готелю, спортмайданчиків і кінотеатру. Аквапарк «Мигдалевий гай» відкрито 1 травня 2004 року. Включає вiсiм басейнів і 14 гірок. Інвестиційний проект реалізовує група «НРБ» на території пріоритетного розвитку «Алушта». Для цих цілей на початку березня 2002 року було створено спеціальну структуру — ТОВ «Мигдалевий гай», засновниками якої виступили «Банк НРБ-Україна» і ТОВ «Комерційна компанія», що також входить до групи НРБ, повідомляє Анатолій ОСАДЧИЙ.

Новий бензин буде екологічно безпечнішим

Шебелінський газопереробний завод (Харківська область) є першим в країні виробником моторного палива, чиї потужності вдалося завантажити на 100 %. Тепер, крім усього іншого, тут буде створено установку, що дозволяє підвищити екологічну безпеку виробництва моторного палива. Спеціальна технологія підвищить також екологічну безпеку самого бензину. Нове паливо відповідатиме міжнародним вимогам, які пред’являють до якості такої продукції. Пуск установки дозволить збільшити обсяг випуску бензину. За планом будівництво установки має завершитися 2005 року, повідомляє Марина ГОЛІНА, Харків.

Вироби, «схожі на гроші»

Національний банк України (НБУ) направив заяву до Генеральної прокуратури і Кабінету Міністрів з вимогою покласти край протиправному виготовленню і поширенню монетоподібних виробів. Стурбованість НБУ викликана презентацією організації «Громадська Рада України» («ГРУ») перед представниками ЗМІ і громадськістю монети, виготовленої на Луганському патронному заводі, що значною мірою нагадує діючі в Україні платіжні засоби. Згідно з статтями 33 і 34 закону «Про Національний банк України» будь-яка інша структура або установа, крім НБУ, не може замовляти виготовлення і вводити в обіг банкноти і монети. «ГРУ» ініціювала виготовлення і поширення продукції під назвою «сувенірна монета». Цей виріб багато в чому підпадає під ознаки монет як платіжних засобів. У зв’язку з цим НБУ попереджає, що поширення таких монет може вводити громадян в оманну і сприяти їх використанню для махінацій при готівкових розрахунках за товари і послуги.

«Криворізький залізорудний комбінат» — договір купівлі- продажу підписано

Фонд державного майна (ФДМ) України підписав iз ТОВ «Солайм» (Дніпропетровськ) договір купівлі-продажу 93,07-відсоткового пакета акцій ВАТ «Криворізький залізорудний комбінат» (КЗРК), що входив до державної акціонерної компанії (ДАК) «Укррудпром». Документ підписали після зняття судової заборони на проведення конкурсу, що була накладена після звернення до суду компанії «Рудпостач». Згідно із законом, для участі в приватизації ВАТ «КЗРК» потрібне володіння 25% пакетами акцій підприємств, які входять до «Укррудпрому». Їхня компанія цього не мала. Як повідомлялося, ФДМ 23 липня оголосив конкурс із продажу акцій комбінату, стартову ціну визначено в розмірі 242,6 мільйона гривень. Раніше «Солайм» придбала 25,1% акцій ВАТ «Гірничо-збагачувальний комбінат (ГЗК) «Суха Балка» (Кривий Ріг.) за 18,1 мільйона гривень.

Нацбанк уповноважив збільшити

Національний банк України (НБУ) схвалив збільшення статутного капіталу державних Ощадбанку й Укрексімбанку. Постановою № 358 вирішено дати позитивний висновок про збільшення капіталу ВАТ «Державний ощадний банк України» до 301 мільйона гривень за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті на 2004 рік на ці цілі (100 млн. грн.), та частки прибутку, отриманого банком за результатами діяльності за 2002 рік (1 млн. грн.) Статутний капітал банку буде збільшено шляхом додаткового випуску 101 акції в бездокументарній формі на суму 101 мільйон гривень зі збереженням у власності держави 100% цих акцій. Крім того, постановою № 357 Нацбанк збільшує капітал ВАТ «Державний експортно-імпортний банк України» за рахунок коштів держбюджету шляхом додаткового випуску акцій на суму 80 мільйонів гривень iз збереженням у власності держави всіх акцій.

Газета: 
Рубрика: